ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/6/2021 Ν. Καραγιαννακίδης: Στο επίκεντρο της πολιτικής τυμβωρυχίας του ΣΥΡΙΖΑ Ο ΟΑΣΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/6/2021

Ν. Καραγιαννακίδης: Στο επίκεντρο της πολιτικής τυμβωρυχίας του ΣΥΡΙΖΑ Ο ΟΑΣΘ

Σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόσυρση λεωφορείων του ΟΑΣΘ εκτός κυκλοφορίας λόγω έλλειψης κλιματισμού, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση αυτή έχει αποδείξει με πράξεις το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών στη  Θεσσαλονίκη και την διευκόλυνση του επιβατικού κοινού. Είναι σαφές πως συνιστά απόλυτη προτεραιότητα η άμεση λύση του ζητήματος που ανέκυψε λόγω της έλλειψης κλιματισμού σε κάποια λεωφορεία, γεγονός που καθιστά προφανώς αδύνατη την κυκλοφορία τους εν μέσω καύσωνα. Το πρόβλημα είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπιστεί από τη Διοίκηση του Οργανισμού, οι σχετικές διαδικασίες για την τοποθέτηση κλιματιστικών σε λεωφορεία που δεν διαθέτουν έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό είναι η νέα απόπειρα πολιτικής τυμβωρυχίας του δυσάρεστου αυτού περιστατικού από το ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που άφησε πίσω του συντρίμμια στον ΟΑΣΘ,απαρχαιωμένα λεωφορεία που εκτελούσαν μόλις το 40% του συγκοινωνιακού έργου, απλήρωτα ενοίκια και χρέη που ανέρχονται σε 21 εκατομμύρια ευρώ παρά τη γενναία κρατική χρηματοδότηση με 165 εκατομμύρια ευρώ, έχει το πολιτικό θράσος να μέμφεται την Κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ¨κοροϊδία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης¨.

Όσο και αν επιχειρούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, ας έχουν υπόψη, πως η αλήθεια των αριθμών δεν κρύβεται: Η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΑΣΘ θα μείνει στην ιστορία ως μια καταστροφική εποχή, με κύρια χαρακτηριστικά τη συρρίκνωση του στόλου των λεωφορείων, την κατάρρευση των εσόδων, την απαξίωση του Οργανισμού. Στη Θεσσαλονίκη δεν ξεχνάμε».

Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας – Α’ Θεσσαλονίκης