ΝΔ Θεσσαλονίκης για τις συμβάσεις στον ΟΑΣΘ: Διάλυση και Διαφθορά

Μετά τη διάλυση, μέσα σε ελάχιστο χρόνο ανεφύη και η διαφθορά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή – Συνεδρίαση παρουσία της Κεφαλογιάννη

Για διαφθορά και διάλυση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της Voria.gr, χθες και σήμερα, για τις συμβάσεις που σύναψε ο ΟΑΣΘ με «ημέτερους».

«Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ανεφύη και η διαφθορά όπως καταγράφεται σε τοπικά δημοσιεύματα (σ.σ. της Voria.gr) που αναφέρονται σε παράνομες συμβάσεις και αναθέσεις έργου», σημειώνει η Διοικούσα, που συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρεία του Αντ. Γυφτόπουλου και παρουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη, και προσθέτει: «Για τη ΝΔ Θεσσαλονίκης το πιο σημαντικό από όλα είναι ο εξευτελισμός και η ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά οι πολίτες. Ατελείωτες ώρες αναμονής, ασφυκτικές καταστάσεις μέσα στα λεωφορεία, επικίνδυνο τροχαίο υλικό, απαρχαιωμένος και ρυπογόνος στόλος. Αν αυτά τα προβλήματα απασχολούσαν και παλαιότερα τους Θεσσαλονικείς, τώρα έχουν γιγαντωθεί».

Και συμπληρώνει: «Επιπλέον δε, με την κρατικοποίηση έχουμε ανεξέλεγκτη χρήση των λεωφορείων από αυτούς που αδικαιολόγητα αρνούνται να καταβάλλουν κόμιστρο και μία άνευ προηγούμενου εγκληματικότητα μέσα στα λεωφορεία. Οι Θεσσαλονικείς παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν και επισημαίνουμε στη Διοίκηση του ΟΑΣΘ, ότι με αυτές τις συνθήκες δεν θα αργήσει να γίνει το κακό. Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ ήταν υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε πράξη. Η ΝΔ Θεσσαλονίκης ανοίγει το θέμα και δεν θα σταματήσει να ασχολείται με αυτό, μέχρι να αποδοθούν οι  ευθύνες στους διοικούντες σήμερα τον ΟΑΣΘ».

«Δεν ξεχνάμε τα γκαζάκια στη Μητρόπολη Νεαπόλεως»

Σχολιάζοντας την επίθεση με γκαζάκια στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, η Διοικούσα σημειώνει ότι η ΝΔ Θεσσαλονίκης «δεν ξέχνα», υποστηρίζοντας ότι «η τρομοκρατική αυτή ενέργεια, δήθεν αναρχικών, δεν στρέφεται κατά του Κράτους που υποτίθεται ότι είναι το πρόβλημά τους, αλλά κατά της Εκκλησίας». «Η Εκκλησία αποτελεί στήριγμα για τον ελληνικό λαό, ψυχικό, ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό ακόμη, σε μια εποχή που το κράτος και η κυβέρνηση αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις προς αυτόν. Ο Επίσκοπος και η Εκκλησία με ταπεινοφροσύνη αντιμετώπισαν το θέμα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης δεν στέκεται με σθένος απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα και συμπεριφορές», παρατηρεί.

«Δίπλα στους τραυματίες αστυνομικούς της διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών»

Αναφορικά με τα επεισόδια έξω από συμβολαιογραφείο την Τετάρτη, η Επιτροπή σημειώνει «με ξεκάθαρο τρόπο» ότι « στέκεται ηθικά και πολιτικά κοντά στους αστυνομικούς που δέχθηκαν βίαιη και απρόκλητη επίθεση, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο». «Εκτός των άλλων παραμέτρων του θέματος, αυτό που επισημαίνουμε είναι ότι πρόκειται για εργαζόμενους – οικογενειάρχες, οι οποίοι υπέστησαν την παραβατική συμπεριφορά συμπολιτών και αυτό το οποίο συνέβη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε εντολές που δίνονται από την πολιτική τους ηγεσία. Οι πολίτες πρέπει να ζουν σε περιβάλλον ασφάλειας για να μπορούν να διαδηλώνουν τις απόψεις τους ελεύθερα. Η βία δεν είναι ανεκτή από την κοινωνία μας και η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την ανομία και τη δημιουργία κλίματος που επιτρέπει την ανομία», σημειώνει η Δ.Ε..

Αιχμές κατά κυβέρνησης για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κ. Μακεδονίας

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή καταπιάνεται με το Αναπτυξιακό Συνέδριο που πρόκειται για πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Μακεδονία, που «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ως ευκαιρία διαμόρφωσης πολιτικού κλίματος στη Θεσσαλονίκη». Έτσι άλλωστε, συμπεραίνει, «εξηγούνται οι εξαγγελλόμενες επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιους φορείς της πόλης και της περιφέρειας. Οι Θεσσαλονικείς πλέον με πολύ μεγάλη επιφύλαξη ακούν τις υποσχέσεις τους, καθώς οι επιπτώσεις των κυβερνητικών επιλογών είναι δραματικές στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας».

«Την επόμενη μέρα του συνεδρίου, όταν τα στελέχη της Κυβέρνησης θα έχουν αναχωρήσει, η ΝΔ Θεσσαλονίκης θα είναι εδώ για να ενημερώσει και να προτείνει τις δικές της ρεαλιστικές θέσεις», τονίζει.

Στη Συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης σήμερα Παρασκευή, θα συμμετάσχει και η Περιφερειακή Τομεάρχης κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, πρώην Υπουργός και Βουλευτής Α’ Αθηνών. «Η παρουσία της, σηματοδοτεί το καινούριο ξεκίνημα και την προσπάθεια όλων να γίνει η Νέα Δημοκρατία ξανά δυνατή», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

http://www.voria.gr/article/nd-thessalonikis-gia-tis-simvasis-ston-oasth-dialisi-ke-diafthora