Επιστολή προς τους μετόχους του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη 24 Ιουνίου 2019

Προς όλους τους Μετόχους του ΟΑΣΘ.

Αγαπητοί συναγωνιστές, συναγωνίστριες,

Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις Ευρωεκλογές και εν όψει των Εθνικών Εκλογών, παρατηρούνται από κύκλους της προηγούμενης Διοίκησης  συστηματικές κινήσεις  με στόχο την εκμετάλλευση του διετούς αγώνα μας και την οικειοποίηση του απέναντι σε πολιτικούς παράγοντες, εν όψει των αλλαγών της επόμενης μέρας.

Κάποιοι «γνωστοί μας-άγνωστοι» εμφανίζονται ως «σωτήρες» της τελευταίας στιγμής, ξεχνώντας το ρόλο που έπαιξαν στη σταδιακή απαξίωση του Οργανισμού και στην καταστροφική του πορεία προς την κρατικοποίηση και σήμερα εμφανίζονται με αξιώσεις ως προς το νέο σχήμα που θα προκύψει, τάζοντας ακόμη και θέσεις (!) στο στενό κύκλο των υποστηρικτών τους.

Το Σωματείο «Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ» από την πρώτη στιγμή συσπείρωσε στις δυνάμεις του μια νέα γενιά μετόχων που δεν είχαν καμμία ανάμιξη στην προηγούμενη Διοίκηση  και οι οποίοι επί δύο χρόνια – και με προσωπικές θυσίες σε επίπεδο οικογενειακό και επαγγελματικό – αγωνίζονται για την επίτευξη ενός και μοναδικού στόχου : Την επανάκτηση της ιδιότητας του Μετόχου και της  περιουσίας μας.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου εργαστήκαμε  σε πολλαπλά επίπεδα:

-Σε επίπεδο Οργάνωσης και Συσπείρωσης με την ανάδειξη του Σωματείου σε υπ’ αριθμό ένα θεσμικό φορέα εκπροσώπησης  των αιτημάτων μας απέναντι στην Πολιτεία, την ενδυνάμωση του με πάνω από 550 ενεργά μέλη και την τακτική ενημέρωση των μετόχων μέσω Συγκεντρώσεων και Συνελεύσεων, αποστολών μέιλς, και δημιουργίας Ιστοσελίδας του Σωματείου.

-Σε Νομικό επίπεδο με την κατάθεση αιτήσεων στο ΣτΕ και Αγωγών στο Εφετείο

Αθηνών, προσφυγών κατά του ΕΦΚΑ, επιστροφών προκαταβολής φόρου, προσφυγών για τα Μερίσματα, φοροτεχνικών συμβουλών κ.λ.π.

-Σε Επικοινωνιακό επίπεδο με την εκτεταμένη ενημέρωση πολιτικών και οικονομικών παραγόντων για τον αγώνα μας, την ενημέρωση του Τύπου  μέσω Δελτίων Τύπου, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά και με την ανάδειξη της ανεπάρκειας και των οικονομικών σκανδάλων της διορισμένης κρατικής Διοίκησης.

Σήμερα, μετά από δύο χρόνια αγώνων, ελπίζουμε οι προσπάθειες μας να δικαιωθούν. Εχουμε ήδη προχωρήσει  στις απαραίτητες επαφές και στην ενημέρωση των κατάλληλων φορέων σε όλα τα επίπεδα και  έχουμε παρουσιάσει τεκμηριωμένες  προτάσεις , ώστε την επόμενη μέρα να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την επίλυση των αιτημάτων μας.

Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη μας σε επαγρύπνηση,  ετοιμότητα και συσπείρωση γύρω από το Σωματείο, υπενθυμίζοντας ότι στο κρίσιμο και  μεταβατικό αυτό χρονικό διάστημα πρέπει  να αγνοούν ανυπόστατες φήμες, fake news και όψιμες συμμαχίες.

Επαναλαμβάνουμε  με έμφαση ότι το Σωματείο Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ  ουδεμία σχέση έχει με την παλαιά Διοίκηση του Οργανισμού και τις πρωτοβουλίες που οι κύκλοι αυτοί αναλαμβάνουν σήμερα, ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν όλους εμάς τους μετόχους.

Τέλος, καλούμε όλους τους μετόχους που γνωρίζουν τη δράση του Σωματείου και δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη μας να προβούν άμεσα σε εγγραφή τους, ώστε να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυνατοί στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΑΣΘ