Έκθεση αποτίμησης του ΟΑΣΘ : Απίστευτη απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών

 Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 25 του ν. 4482/2017 η ελεγκτική εταιρεία και συγκεκριμένα η Grant Thornton, που ανέλαβε το έργο κατόπιν διαγωνισμού , πρέπει να υποβάλλει εντός έξι (6) μηνών από την ανάθεση (31-5-2019) και …σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 1 του ίδιου νόμου, στο Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση του Ο.Α.Σ.Θ. έκθεση αποτίμησης της αξίας της επιχείρησης, η οποία διαβιβάζεται στους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών. Το Ελληνικό Δημόσιο, εκπροσωπούμενο από τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, υποβάλλει αμελλητί στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών αίτηση για τον καθορισμό του τιμήματος εξαγοράς της επιχείρησης, στην οποία προσαρτάται η έκθεση του προηγούμενου εδαφίου. Το Εφετείο, με απόφασή του που εκδίδεται κατά την τακτική διαδικασία του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, καθορίζει το τίμημα της εξαγοράς.

 

Οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ, θέλοντας να μάθουν με πόσα χρήματα θα αποζημιωθούν, σύμφωνα με το άρθρο 106 του Συντάγματος, που ορίζει “δίκαιη αποζημίωση” για την κρατικοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων, αναζήτησαν την έκθεση αποτίμησης, με πολλούς και διάφορους τρόπους, αλλά η … η τύχη της αγνοείται!

Υπουργός Οικονομικών: “Δεν μας έχει κοινοποιηθεί” !!!

 

 

Η τελευταία εξέλιξη στην πολύκροτη αυτή υπόθεση της αποϊδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ, είναι η απάντηση του ενός εκ των δύο μετόχων του Οργανισμού, του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ότι …δεν έλαβε την Έκθεση από τη Grant Thornton !!!

H απάντηση είναι απίστευτη, καθώς ο νόμος είναι σαφέστατος: Η έκθεση υποβάλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ και στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του ΟΑΣΘ -δηλαδή στους δύο υπουργούς, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί μέτοχοι του ΟΑΣΘ- και διαβιβάζεται και στον Υπουργό Οικονομικών.

 

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να μην έχει διαβιβαστεί στον Υπουργό Οικονομικών; Υποβλήθηκε στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ και αυτό αμέλησε να την διαβιβάσει στον Υπουργό; Δεν υποβλήθηκε στη Γ.Σ. δηλαδή στα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, επειδή αυτή δεν συγκλήθηκε ακόμη από την 1/12/2019, που έληξε η προθεσμία υποβολής της από τη Grant Thornton; Τι θα πει “δεν κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών”; Γιατί δεν διαβιβάζεται σε αυτό, όπως ο νόμος ορίζει; Πότε θα καθοριστεί από το Εφετείο το τίμημα εξαγοράς; Γιατί αδιαφορούν όλοι για την αποζημίωση των 2.000 μικρομετόχων;

Περίεργα πράγματα με την έκθεση που … κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται…