Νέα εποχή στο Συνεταιρισμό «Ηρακλής»

Πλήρη ανατροπή στα δεδομένα του Συνεταιρισμού  ‘Ηρακλής’ έφεραν οι εκλογές για τη νέα Διοίκηση του Συνεταιρισμού που έγιναν το Μάιο. Την πλειοψηφία των εδρών στο νέο ΔΣ κέρδισαν οι υποψήφιοι της παράταξης  ‘Συνεργασία για τον Ηρακλή’ που προέρχεται από μέλη του νέου Σωματείου ‘Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ’ με επικεφαλής το Στέφανο Καψάλη.

 

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός ‘Συνεργασία για τον Ηρακλή’, με επικεφαλής νέους ανθρώπους από το χώρο της Επιστήμης  και της Αγοράς κατέλαβε τις 5 από τις 9 έδρες του Συνεταιρισμού και 4 από τις 7 έδρες της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τις άλλες 4 έδρες του ΔΣ κατέλαβαν υποψήφιοι του συνδυασμού της παλαιάς Διοίκησης, ενώ οι υποψήφιοι που κατέβηκαν με το συνδυασμό του πρώην Προέδρου του ΟΑΣΘ  Χρ. Στεφανίδη δεν κατέλαβαν καμμία έδρα στο ΔΣ.

 

Από το συνδυασμό ‘Συνεργασία για τον Ηρακλή’ εξελέγησαν για το ΔΣ οι εξής μέτοχοι του ΟΑΣΘ και του ‘Ηρακλή’:

 

Κατερίνα Γκράτζιου, δικηγόρος

Ελένη Τζαβάρα, δικηγόρος

Στέφανος Καψάλης, Φιλοσοφική ΑΠΘ, υπάλληλος ΟΑΣΘ

Παναγιώτης  Δαμιανός, αρχιτέκτων /μηχανικός

Πρόδρομος Σβολιαντόπουλος, ιατρός

 

Από το συνδυασμό της παλαιάς διοίκησης εξελέγησαν οι:

Φίλιππος Καράβατος, υπάλληλος ΟΑΣΘ

Δημήτρης Κογκέλης, επιχειρηματίας

Κώστας Αλεξίου, υπάλληλος ΟΑΣΘ

Γιώργος Μάνος, υπάλληλος ΟΑΣΘ

 

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν:

 

Από το συνδυασμό ‘Συνεργασία για τον Ηρακλή’ οι :

Δέσποινα Στεφανίδου

Μαρία Κιζιρίδου

Χρυσάνθη Μυλωνοπούλου

Θεοδότα Σιώκη

 

Από το συνδυασμό της παλαιάς διοίκησης εξελέγησαν οι:

Αθανάσιος Χατζηαγοράκης

Ελευθέριος Ρούμπος

Νικόλαος Δημητριάδης

 

Σε απόλυτο αριθμό ψήφων οι 5 εκλεγέντες με το συνδυασμό ‘Συνεργασία για τον Ηρακλή’ πήραν 731 ψήφους, ενώ οι εκλεγέντες από το συνδυασμό της  παλαιάς Διοίκησης  256. Οι τέσσερεις εκλεγείσες για την Εξελεγκτική Επιτροπή από τη ‘Συνεργασία για τον Ηρακλή’ πήραν 674 ψήφους, έναντι 162 του συνδυασμού της παλαιάς Διοίκησης και 65 ψήφων του υποψηφίου που υποστηρίχθηκε από το Χρ. Στεφανίδη.

 

Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής :

 

Πρόεδρος: Στέφανος Καψάλης

Αντιπρόεδρος: Κατερίνα Γκράτζιου

Ταμίας: Παναγιώτης Δαμιανός

Γραμματέας: Ελένη Τζαβάρα

Μέλη: Πρόδρομος Σβολιαντόπουλος, Φίλιππος Καράβατος, Δημήτρης Κογκέλης,

Κώστας Αλεξίου, Γιώργος Μάνος

 

Πρόεδρος  της Εξελεγκτικής Επιτροπής ορίστηκε η Μαρία Κιζιρίδου

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Πρόεδρος, Στ. Καψάλης, δεσμεύτηκε να υποβάλει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση, διότι βασική αρχή της νέας Διοίκησης είναι τα μέλη της να μην είναι παράλληλα και εργαζόμενοι στον Οργανισμό

 

Η νεοεκλεγείσα Διοίκηση του ‘Ηρακλή’ θα κληθεί να επιλύσει σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Συνεταιρισμό, μεταξύ των οποίων είναι οι πολλών ετών οφειλές του παλαιού αλλά και του νέου κρατικού ΟΑΣΘ από την ενοικίαση των δύο Αμαξοστασίων (Φοίνικα και Σταυρούπολης) και των γραφείων του ΟΑΣΘ στην Παπαναστασίου, αλλά και η χρόνια δικαστική διένεξη του ‘Ηρακλή’ με το Δήμο Καλαμαριάς ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης του Αμαξοστασίου του Φοίνικα