Με προφορική εντολή, και όχι γραπτή, ο ΟΑΣΘ διέκοψε από νωρίς σήμερα το πρωί, 5/1, τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπως εξηγεί στο makthes.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τον Σάββα Παναγιωτίδη, “Πήγε ένα αμάξι της περιφέρειας στον σταθμάρχη τον νυχτερινό της Σταυρούπολης, στο μεγάλο αμαξοστάσιο, και του έδωσε την εντολή τη συγκεκριμένη. Αυτή την εντολή μετέφερε κι αυτός και δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση. Γραπτή εντολή δεν υπήρξε”.

Πάντως, ο ΟΑΣΘ ξεκίνησε ήδη να κυκλοφορεί λεωφορεία σε κεντρικές οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης και προς το νοσοκομείο Παπανικολάου. “Οι παράπλευροι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι. Όπου οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, το λεωφορείο πηγαίνει. Αν οι δήμοι μας δώσουν ανοιχτούς δρόμους εμείς θα πάμε”, πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτίδης.

Από την άλλη, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, υποστηρίζει μέσω του makthes.gr, ότι “δεν πήγε κανένα αμάξι, δεν έχουμε δώσει καμία εντολή, ούτε προφορική. Σαν διευθυντής που είμαι, δεν έχω δώσει τίποτα. Πήρα τηλέφωνο, μου είπε θα ανακαλέσει (σ.σ. ο Σ. Παναγιωτίδης)”.

Ακόμη, ο κ. Στεργιάδης τονίζει ότι ο ίδιος μιλάει μόνο με την τροχαία, η οποία είχε δώσει εντολή τη νύχτα για χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον περιφερειακό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναφορά του ΟΑΣΘ “Ήτανε κάτι άστοχο που κάνανε”. Επίσης, ο κ. Στεργιάδης αναφερόμενος στην κίνηση του ΟΑΣΘ να ακινητοποιήσει τα οχήματά του σημείωσε ότι “το μπορούνε, ή δεν μπορούνε είναι θέμα της τροχαίας. Εμείς δίνουμε εντολές ασφαλής κυκλοφορίας. Το να μπορεί και άμα δε θέλει ο χειριστής οδηγός, όχι του ΟΑΣΘ μόνο, να βάλει αλυσίδες για να κάνει κάποιο δρομολόγιο, αυτό δεν είναι δικό μας θέμα σαν περιφέρεια. Αυτό ήταν μια προσωπική τους εκτίμηση και απλά έπρεπε κάπως να καλύψουν την κίνηση που κάνανε. Οπότε είπανε ότι το είπε η πολιτική προστασία. Το οποίο φυσικά δεν έγινε ποτέ”, κατέληξε ο κ. Στεργιάδης.

Αργότερα, ο ΟΑΣΘ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι “Ήδη έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται ορισμένα δρομολόγια στη γραμμή 01Χ προς και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθώς και στις γραμμές 32, 27, 28, 57, 25, 12, 2Κ, 3Κ και 10. Επίσης έχουν ξεκινήσει δρομολόγια και στις γραμμές της Καλαμαριάς”.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, βασική του επιδίωξη είναι “να διεξάγεται ομαλά το συγκοινωνιακό έργο, με σεβασμό στις προσπάθειες να καθαριστεί το οδικό δίκτυο αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού και των εργαζομένω픨.

Πάντως, ο ΟΑΣΘ δεν διευκρινίζει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση τους λόγους για τους οποίους προέβη στη διακοπή των δρομολογίων από το πρωί του Σαββάτου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ έχει ως ακολούθως:

“Βασική επιδίωξη του ΟΑΣΘ είναι να διεξάγεται ομαλά το συγκοινωνιακό έργο, με σεβασμό στις προσπάθειες να καθαριστεί το οδικό δίκτυο αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων.
Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ο στόλος και το προσωπικό του Οργανισμού.

Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες στα αμαξοστάσια και στην πόλη.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται ορισμένα δρομολόγια στη γραμμή 01Χ προς και από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» καθώς και στις γραμμές 32, 27, 28, 57, 25, 12, 2Κ, 3Κ και 10. Επίσης έχουν ξεκινήσει δρομολόγια και στις γραμμές της Καλαμαριάς.

Όσο οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του οδικού δικτύου το επιτρέπουν, έχει διασφαλιστεί η ετοιμότητα ώστε να ξεκινήσουν σταδιακά να πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την καλύτερη δυνατή διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου”.

https://www.makthes.gr/antallassoyn-eythynes-gia-to-cheirofreno-oasth-kai-politiki-prostasia-186580