Αντιδράσεις στην Τούμπα για μειωμένα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Ο πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Τσιαπακίδης καταγγέλλει ότι τα δρομολόγια έχουν μειωθεί πάνω από 50% και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.

Με πολύ υπομονή πρέπει να οπλίζονται καθημερινά όσοι κάτοικοι της Τούμπας επιλέγουν να μετακινηθούν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Τσιαπακίδης τα δρομολόγια έχουν περιοριστεί σε ποσοστό πλέον του 50%.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιαπακίδη προβλήματα έχουν επιδεινωθεί στις λεωφορειακές γραμμές 12, 14, 30, 37 και 11, που εξυπηρετούν την περιοχή της Τούμπας. «Πολλά είναι τα προβλήματα που δυσχεραίνουν πλέον την ζωή των κατοίκων με τις καθυστερήσεις δρομολογίων, τον περιορισμό τους σε ποσοστό πλέον του 50% σύμφωνα με πληροφορίες μας και μαρτυρίες, την αύξηση του χρόνου αναμονής στις στάσεις, την ανυπαρξία ενημέρωσης για τους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων, τα ασφυκτικά γεμάτα παλαιά και σε πολλές περιπτώσεις με βλάβες λεωφορεία σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες, την ελλιπή εξυπηρέτηση αλλά ακόμη και τους διαπληκτισμούς μεταξύ επιβατών λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών μετακίνησης», τόνισε ο κ.Τσιαπακίδης, ο οποίος μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης ζήτησε την παρέμβαση του δήμου για την επίλυση των προβλημάτων με τις συγκοινωνίες στην περιοχή.

Ο ίδιος μιλώντας στη Voria.gr προειδοποίησε με αποκλεισμό του κτηρίου του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου, σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα προβλήματα που παρουσιάζονται ειδικά το τελευταίο διάστημα και στην Γραμμή 14 και με τις σχετικές αποφάσεις του ΟΣΕΘ και τις τροποποιήσεις συγκοινωνιακού έργου ΟΑΣΘ (γραμμή Νο 12), με την αλλαγή των συνθηκών στα δρομολόγια είναι :

1.απώλειες δρομολογίων με σημαντικό περιορισμό του αριθμού τους
2.μείωση διατιθέμενων λεωφορείων
3.καθυστερήσεις δρομολογίων
4.αύξηση του χρόνου αναμονής στις στάσεις
5.έλλειψη ενημέρωσης για τους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων
6.ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες
7.γενική κατάσταση και εικόνα των στάσεων (καλαισθησία, εξυπηρέτηση)
8.ασφάλεια επιβατών»

Σημειώνεται ότι μετά από αίτημα του ΟΑΣΘ, ο ΟΣΕΘ με απόφασή του, η οποία είχε κοινοποιηθεί προς τον δήμο τον Μάιο του 2018, τροποποίησε το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής Ν12 με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των οχημάτων τις καθημερινές από 15 σε 13 και την Κυριακή από 10 σε 9 και διατήρηση του αριθμού των οχημάτων που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό το Σάββατο (11 οχήματα).
Αμπατζάς: Δεν ισχύει ο περιορισμός στα δρομολόγια

Ωστόσο, από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ Κώστας Αμπατζάς, μιλώντας στη Voria.gr, ξεκαθαρίζει ότι δεν ισχύει αυτός ο περιορισμός στα δρομολόγια των λεωφορείων εδώ και μήνες.

Όπως αναφέρει, ακόμα και η απόφαση του Οργανισμού τον περασμένο Μάιο αποτύπωνε την πραγματικότητα. «Ποτέ δεν κυκλοφορούσαν 15 λεωφορεία, αλλά 7-8 εδώ και χρόνια και πλέον έγιναν 12 τα οχήματα», υπογραμμίζει ο κ. Αμπατζάς.

https://www.voria.gr/article/nees-antidrasis-gia-oasth-stin-toumpa—miosi-dromologion-kata-50