Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ οι δήμοι Θέρμης και Θερμαϊκού

Την κατάργηση μεγάλου αριθμού δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ που εξυπηρετούν περιοχές των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού καταγγέλλει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

– εάν υπάρχει απόφαση της ΟΣΕΘ Α.Ε. για τον επανασχεδιασμό και τη μείωση των δρομολογίων που εξυπηρετούν τους δυο δήμους

– και σε ποιες ενέργειες προβλέπεται να προβεί προκειμένου να αποκατασταθεί η τακτική αστική συγκοινωνία στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως σημειώνει ο κ. Καράογλου, “στον δήμο Θέρμης, σύμφωνα με καταγραφή της συχνότητας των δρομολογίων κατόπιν έντονων διαμαρτυριών των πολιτών, προκύπτει ότι από τα 48 ημερήσια δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής «67» έχουν καταργηθεί τα 18, ενώ τις ώρες αιχμής (08.30-15.00) η μείωση τους αγγίζει ακόμη και το 50% των αρχικών δρομολογίων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια αναστάτωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και φυσικά την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία τους, καθώς τόσο στο δήμο Θέρμης, όσο και στο δήμο Θερμαϊκού κατοικούν εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και ηλικιωμένοι, οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται από άλλο μέσο μαζικής μεταφοράς”.

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/235044/xoris-leoforeia-tou-oasth-oi-dimoi-thermis-kai-thermaikoy