Δήμαρχος Λαγκαδά: «Σοβαρά προβλήματα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης σε ολόκληρο τον δήμο»

Με τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Κώστα Αμπατζά, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΟΣΕΘ αναφέρθηκε στην τελευταία τροποποίηση των δρομολογίων στην γραμμή 83 express και συγκεκριμένα στην μείωση που επιτεύχθηκε στο χρόνο πρόσβασης στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά 10 περίπου λεπτά (άφιξη στον προορισμό κατά 15% γρηγορότερα).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Λαγκαδά, αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση του Οργανισμού στα αιτήματα επανένταξης των δύο στάσεων «Αγία Παρασκευή» και «Πανεπιστήμια», τονίζοντας πως η στάση «Αγία Παρασκευή» ήδη επανεντάχθηκε, ενώ δρομολογείται από τον ΟΣΕΘ και η επίλυση του θέματος της στάσης «Καμάρα».

Στην συνάντηση ο Δήμαρχος Λαγκαδά έθεσε από την πλευρά του τα σοβαρά προβλήματα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης σε ολόκληρο τον Δήμο Λαγκαδά που μένουν ανεπίλυτα εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα έθεσε τα ζητήματα:

Α) της μη συνεπούς εφαρμογής του προγράμματος των δρομολογίων από τον ΟΑΣΘ με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας,

Β) της ανεπαρκούς εξυπηρέτησης των εργαζομένων και των μαθητών του Δήμου μας,

Γ) αλλά και το εδώ και 10χρόνια αίτημα του Δήμου Λαγκαδά προς το αρμόδιο Υπουργείο Συγκοινωνιών & Μεταφορών για τον επανασχεδιασμό της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και την ενοποίησή της κάτω από ένα ενιαίο θεσμικό πλαίσιο ίδιο για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Τέλος, αναφορά έγινε και στα θέματα που αφορούν στη βελτίωση των υφισταμένων δρομολογίων από τον ΟΑΣΘ, με γνώμονα την άμεση και έγκαιρη μετάβαση του επιβατικού κοινού στον προορισμό του, σύμφωνα και με επισημάνσεις που λαμβάνουμε καθημερινά από τους συνδημότες μας.

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας που χρησιμοποιούν καθημερινά τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι μείζον ζήτημα για την Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά. Μετά την χθεσινή συνάντηση, η Διοίκηση του Δήμου θα επικαιροποιήσει και θα προωθήσει από κοινού με τον ΟΣΕΘ, όλα τα θέματα που αφορούν στη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης στον ΟΑΣΘ, με σκοπό την άμεση επίλυσή τους. Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση εργασίας στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

http://seleo.gr/thessalonikh/261845-dimarxos-lagkada-sovara-provlimata-sygkoinoniakis-eksypiretisis-se-olokliro-ton-dimo#inline-auto167