Επιστολή διαμαρτυρίας για την “Γραμμή του Μαρτυρίου” την Γραμμή Νο52

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΑΤΕΙ/Θ έστειλε προς δημοσίευση στο volvipress.gr επιστολή διαμαρτυρίας αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα συγκοινωνιών που χρησιμοποιούν για την μετάβαση τους στις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙΘ. Λένε ότι μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Πράγματι η εικόνα που βλέπετε δεν είναι από την Καμπούλ, η το Δελχί.

Είναι από την Σίνδο, Θεσσαλονίκης.

Είναι η εικόνα της καθημερινής πραγματικότητας,  όπου συνωστίζονται οι φοιτητές στην στάση.

Είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας πως η «εξυγίανση του αμαρτωλού ΟΑΣΘ» παρόλο που διαφημίστηκε και διατυμπανίστηκε από όλα τα κυβερνητικά και μη ΜΜΕ, παρέμεινε μάλλον στα χαρτιά.

Σαν συντακτική ομάδα του volvipress.gr, απευθύνουμε το παρακάτω ερώτημα προςτον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ, τον Υπουργό Συγκοινωνιών, τους Βουλευτές που πολιτεύονται στις περιφέρειες της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας. Τι κάνατε ή τι θα κάνετε ΕΣΕΙΣ γι’ αυτό ?  

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Συλλόγου Φοιτητών ΑΤΕΙΘ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ» ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Νο 52

Κυρίες και Κύριοι, Διοικούντες του ΟΑΣΘ, Με την παρούσα επιστολή επιχειρούμε ως Σύλλογος Φοιτητών του ΑΤΕΙ/Θ να εκφράσουμε για ύστατη φορά, συνολικά ως μία φωνή, την αγανάκτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του ΑΤΕΙ/Θ με την πόλη της Θεσσαλονίκης με τη γραμμή Νο 52.

Οι συνθήκες, τις οποίες αναγκαζόμαστε να υπομένουμε καθημερινά προκειμένου να έχουμε πρόσβαση στην ακαδημαϊκή μας εκπαίδευση ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία, και μόνο σε τριτοκοσμικές καταστάσεις πλέον παραπέμπουν.

Σημειωτέον, το ΑΤΕΙ/Θ σχεδόν όλα τα μαθήματα του συνοδεύονται από υποχρεωτικά εργαστήρια, γεγονός που καθιστά επιβεβλημένη την προσέλευσή μας. Καταλαβαίνετε πώς μπορεί να μεταφραστεί κάτι τέτοιο για τις ώρες αιχμής, όπως το μεσημέρι.

Στη στάση επί της εισόδου του ΑΤΕΙ/Θ μπορεί να περιμένουν περίπου 400 άτομα το μοναδικό λεωφορείο. Η συχνότητα έλευσης των λεωφορείων είναι μηδαμινή, και σχεδόν ποτέ δεν ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα που έχει εκδώσει ο ίδιος ο ΟΑΣΘ.

Δεδομένου ότι ο αριθμός των φοιτητών είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με τη χωρητικότητα του λεωφορείου, υπάρχουν φοιτητές που αναγκάζονται να περιμένουν ατέρμονη ώρα.

Η κατάσταση που επικρατεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής είναι ανυπόφορη, καθότι το σύνολο των φοιτητών στοιβάζεται προκειμένου να χωρέσει στο λεωφορείο. Περιστατικά τραυματισμών και λιποθυμιών είναι συχνότατα και στοιχειοθετούν ευθύνη του ίδιου του ΟΑΣΘ.

Ακολούθως, η συμπεριφορά των οδηγών είναι αδιανόητη σε πολλές περιπτώσεις.

Τα όρια ταχύτητας δεν τηρούνται, ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται και η ευγένεια είναι απούσα.

Όσον αφορά τα λεωφορεία καθαυτά, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως τίθενται εκτός λειτουργίας, εξαιτίας μηχανολογικών και άλλων βλαβών. Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο για τη γνωστή σε όλη τη Θεσσαλονίκη «Γραμμή του Μαρτυρίου», τη Γραμμή Νο 52.

Πέρα από τις απαράδεκτες συνθήκες, οι οποίες εξοργίζουν όλο τον ακαδημαϊκό κόσμο του ΑΤΕΙ/Θ, πέρα από την ταλαιπωρία και την καθυστέρηση, όλα δείχνουν πως κάποιο σοβαρό ατύχημα θα είναι αναπόφευκτο. Κύριοι διοικούντες του ΟΑΣΘ, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Σας φέρνουμε προ των ευθυνών σας. Για τελευταία φορά ζητούμε τη λήψη πρωτοβουλιών, διαφορετικά θα προβούμε σε κινητοποιήσεις νομικής και άλλης φύσεως.

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΑΤΕΙ/Θ

https://volvipress.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE/

http://seleo.gr/thessalonikh/254471-kataggelia-foititon-tei-gia-dromologio-tou-oasth-grammi-martyriou-400-atoma-perimenoun-to-leoforeio#inline-auto167