Οι νέες γραμμές του ΟΑΣΘ και το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί

Από 1η Νοεμβρίου 2018 ξεκίνησε η λειτουργία των δύο νέων λεωφορειακών γραμμών κορμού, οι οποίες σχεδιάστηκαν με βασικό στόχο την αύξηση της αξιοπιστίας εκτέλεση των …..
δρομολογίων και τη βελτίωση της συχνότητας διέλευσης των λεωφορείων (8 έως 10 λεπτά).

Γραμμή 2Κ 

Επεκτείνεται η υφιστάμενη γραμμή 2 μέχρι τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» δια μέσου της οδού Μοναστηρίου. Παράλληλα επεκτείνεται και το ωράριο λειτουργίας της γραμμής. Τελευταία αναχώρηση από τα ΚΤΕΛ θα είναι στις 00:00. Η μέση συχνότητα των δρομολογίων της γραμμής θα είναι ανά 10 λεπτά.

Η διαδρομή και οι στάσεις της γραμμής 2Κ ΙΚΕΑ – ΚΤΕΛ

Η διαδρομή και οι στάσεις της γραμμής 2Κ κατά την επιστροφή ΚΤΕΛ – ΙΚΕΑ

Γραμμή 3Κ

Η γραμμή 3Κ στη μετάβασή της, από το σταθμό ΙΚΕΑ στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, παραμένει ως έχει. Κατά την επιστροφή της στο σταθμό μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ θα ακολουθεί τη διαδρομή από τις οδούς Μ.Αλεξάνδρου – Παπανδρέου – Αδριανουπόλεως. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο χρόνος διαδρομής και η μέση συχνότητα διέλευσης των λεωφορείων θα είναι 8 λεπτά.

Η διαδρομή και οι στάσεις της γραμμής 3Κ κατά τη μετάβαση ΙΚΕΑ – ΝΣΣ

Η διαδρομή και οι στάσεις της γραμμής 3Κ κατά την επιστροφή ΝΣΣ – ΙΚΕΑ

Γραμμή 33

Η γραμμή 33 κατά την μετάβασή της από τον Άγιο Παντελεήμονα στην οδό Βενιζέλου παραμένει ως έχει. Τροποποιείται η διαδρομή επιστροφής της γραμμής από τη στάση «Λευκός Πύργος» μέχρι τη στάση «Βυζάντιο». Το λεωφορείο θα διέρχεται από τις οδούς 3η Σεπτεμβρίου, – Λεωφόρο Στρατού – Δελφών – Νικ. Παπαδάκη – Βούλγαρη – Κηφησίας – Αιγαίου.

Η διαδρομή και οι στάσεις της γραμμής 33 κατά τη μετάβαση ΚΗΦΙΣΙΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η διαδρομή και οι στάσεις της γραμμής 33 κατά την επιστροφή ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Γραμμή 39

Η γραμμής 39 στη μετάβαση της (προς Δικαστήρια) τροποποιείται για να συνδέονται οι οδικοί άξονες Βασ. Όλγας και Εγνατίας. Συγκεκριμένα η γραμμή προς τα Δικαστήρια από τη στάση «Δημαρχιακό Μέγαρο» θα ακολουθεί τη διαδρομή Αγγελάκη – Εγνατία – Δωδεκανήσου – Πολυτεχνείου – 26ης Οκτωβρίου. Η διαδρομή της επιστροφής παραμένει ως έχει.

Η διαδρομή της γραμμής 39 κατά τη μετάβαση ΚΗΦΙΣΙΑ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η διαδρομή και οι στάσεις της γραμμής 39 κατά την επιστροφή ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Πηγή: ΟΑΣΘ.

Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί

Κατά την άποψή μας, το 33  θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Εξυπηρετεί μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή και είναι η μοναδική επιλογή για να κατέβει κάποιος στην Τσιμισκή. Επομένως, θα γεμίζει στις πρώτες στάσεις στην Καλαμαριά και από τη στάση “ΑΙΓΑΙΟΥ” και μετά, μέχρι “ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ”,  θα γίνεται πόλεμος, κυρίως από τις 7-9 και από 6-8 !

Το ίδιο θα συμβαίνει και στην επιστροφή του 39, τις βραδυνές ώρες, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Από τη “ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ” και μετά δεν θα μπορεί να μπει άνθρωπος !

http://makpress.blogspot.com/2018/11/blog-post_96.html#more