Κατάρρευση εσόδων στον ΟΑΣΘ

Με… κατάρρευση εσόδων συνοδεύονται οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του κρατικοποιημένου Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και με την επαναφορά της γνωστής νοοτροπίας του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»…

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας του Τύπου», τα έσοδα του ΟΑΣΘ από τις εισπράξεις εισιτηρίων του Οκτωβρίου του 2017 εμφανίζονται μειωμένα κατά 800. 000 ευρώ έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα.

 

Για την ακρίβεια, έχουν πέσει κατά 14,5% στα 4.700.000 από 5.500.000 ευρώ. Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι στα ταμεία του Οργανισμού τον Νοέμβριο μπήκαν ακόμη λιγότερα χρήματα.

Παράλληλα, διαπιστώνεται το αξιοπερίεργο πως η μείωση των εσόδων καταγράφεται με παράλληλη αύξηση του αριθμού των επιβατών στα λεωφορεία. Δηλαδή περισσότεροι επιβάτες, όμως λιγότερα εισιτήρια. Όπως τονίζουν πηγές, η πτώση των εισιτηρίων αποδίδεται στο ό,τι από τον Αύγουστο, η νέα διοίκηση του δημόσιου, πλέον, ΟΑΣΘ, υπό την προεδρία του κ. Στέλιου Παππά, διέκοψε τη συνεργασία του Οργανισμού με την εταιρεία ιδιωτικών ελεγκτών. Η δικαιολογία που προβλήθηκε είναι πως η αμοιβή τους ήταν υπέρογκη και υπερκάλυπτε τα έσοδα που εισέπραττε ο Οργανισμός από τα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε από τη διοίκηση ότι ο Οργανισμός εισέπραττε μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ πλήρωνε ως αμοιβή στην εταιρεία 1.000.000 ευρώ. Στον αντίποδα αυτού του επιχειρήματος, πηγές απαντούν πως η νέα διοίκηση αποφεύγει να αναφέρει ότι το μισό αυτό εκατομμύριο που είχε μπει στα ταμεία το δωδεκάμηνο του 2016 ήταν μόνον οι άμεσες εισπράξεις από τα πρόστιμα, ενώ οι βεβαιωμένες ήταν 2.079.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ουσιαστικά η νέα διοίκηση έχει επιτρέψει τις δωρεάν μετακινήσεις με τα λεωφορεία του Οργανισμού καθώς οι εντολές που έχει δώσει στους ελάχιστους ελεγκτές-υπαλλήλους είναι να προβαίνουν σε παραινέσεις και συστάσεις σε όσους επιβάτες εντοπίζονται να μην κόβουν εισιτήριο…

https://www.parapolitika.gr/article/katarrefsi-esodon-ston-oasth