Κρατικός ΟΑΣΘ: Εξτραδάκια… σε ημετέρους από το «παράθυρο»

Αστείρευτη φαίνεται πως είναι η «εφευρετικότητα» της διοίκησης του κρατικού ΟΑΣΘ όσον αφορά στους οικονομικούς χειρισμούς της απέναντι στα «δικά της παιδιά».

Λίγους μήνες μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταβολή σημαντικών ποσών για υπερωρίες τις οποίες έγραφε για τον εαυτό του ο «εκλεκτός» του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, άλλη μια αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει τα νέα… ήθη που έχει φέρει στον κρατικό πλέον ΟΑΣΘ η διοίκησή του, η οποία διορίστηκε – ως γνωστόν – από την κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η διοίκηση Παππά
– προφανώς προς αποφυγήν της εγγραφής υπερωριών από προϊσταμένους, στον… εαυτό τους – βρήκε άλλο τρόπο για να επιβραβεύσει τους φίλα προσκείμενους σε αυτήν, παρακάμπτοντας τη συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό υπάγονται πλέον στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (28.12.2018) έδωσε «δώρο» – συνοδευόμενο και από… έπαινο – σε δυο ημετέρους της, στον επικεφαλής και στον αναπληρωτή του σε μια συγκεκριμένη υπηρεσία, ύψους 1.500 και 750 ευρώ αντίστοιχα για την «πέρα από τα όρια των συμβατικών υποχρεώσεών τους επαγγελματική απόδοση»!.

Δηλαδή, από τους περίπου 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ μόνο οι δύο – οι οποίοι τυγχάνει να είναι «εκλεκτοί» της διοίκησης – ξεχώρισαν στην εργασία τους και… άξιζαν το εξτραδάκι ενός 13ου  ουσιαστικά  μισθού, ενώ ως γνωστόν στον Οργανισμό καταργήθηκαν τα Δώρα για όλους με την κρατικοποίησή του!

https://thesseconomy.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B1%CF%83%CE%B8-%CE%B5%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85/