Κυρίζογλου για ΟΑΣΘ: Ομολογία αποτυχίας η εκχώρηση έργου στα ΚΤΕΛ

Ομολογία αποτυχίας αποτελεί η εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, όπως τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονία (ΠΕΔ Κ-Μ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δ.Σ. στη Θεσσαλονίκη.

Εξέφρασε επίσης τη διαμαρτυρία των δημάρχων γιατί, όπως είπε, δεν ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη τροπολογία, ενώ αναφέρθηκε και στις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Τα λεωφορεία που υπάρχουν σήμερα για την άσκηση μεταφορικού έργου στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Π.Ε. Θεσσαλονίκης είναι λιγότερα από ότι πριν, οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια μεγαλύτερες, οι πολίτες διαμαρτύρονται. Είτε κανείς είναι υπέρ του ιδιωτικού ή του κρατικού μοντέλου λειτουργίας του ΟΑΣΘ ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα πρέπει να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες. Απολαμβάνουν; Δεν απολαμβάνουν. Και προσωπικά δεν είμαι δογματικός άνθρωπος. Θα μπορούσα να είμαι και υπέρ ενός μικτού και ενός ιδιωτικοοικονομικού και υπέρ ενός κρατικού μοντέλου. Αρκεί οι πολίτες να απολαμβάνουν καλύτερων υπηρεσιών”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου κάνοντας λόγο για “μια ομολογία αποτυχίας του όλου εγχειρήματος”.

Σχετικά με την εκχώρηση μεταφορικού έργου στο ΚΤΕΛ που, όπως υπενθύμισε είναι ιδιωτικός φορέας και ταυτόχρονα και μεγαλομέτοχος του ΟΑΣΘ, ανέφερε ότι “μας γυρίζει πίσω στο παλιό καθεστώς, προ 15-17 ετών όπου το μεταφορικό έργο γινόταν από τα ΚΤΕΛ”.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι ουδείς δήμαρχος ενημερώθηκε ούτε από ΟΑΣΘ ούτε από ΟΣΕΘ για αυτήν την τροπολογία ούτε από τον πολυπράγμων κ. Σπίρτζη… Ενήργησε, όπως συνηθίζει, εν κρυπτώ, αιφνιδιαστικά με μια εκπρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η τροπολογία δεν θα οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό γιατί όπως είπε δεν υπήρξε μάστερ πλαν ούτε οικονομοτεχνική μελέτη. Πρέπει, όπως είπε να διατεθούν χρήματα τα οποία θα αποσκοπούν στην καλύτερη συντήρηση των υφισταμένων οχημάτων και για την αγορά νέων αυτοκινήτων “γιατί ορισμένα από τα λεωφορεία είναι φέρετρα, έχουν εκμετρήσει το βίο τους…”

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Δείτε παρακάτω βίντεο του typosthes.gr από τις δηλώσεις του κ. Κυρίζογλου

 

http://www.typosthes.gr/gr/topika/article/166173/kurizoglou-gia-oasth-omologia-apotuhias-i-ekhorisi-ergou-sta-ktel-video/