Αποφασισμένοι να «μπλοκάρουν» την σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ του ΟΣΕΘ, του ΟΑΣΘ και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και με την οποία θα παραχωρείται μέρος του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, είναι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Ήδη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης έχει επικοινωνήσει με τους νομικούς του σωματείου, καθηγητές και πρώην ευρωβουλευτές Γιάννη Κουκιάδη και Κώστα Χρυσόγονο και έχει ζητήσει να ξεκινήσουν όλες εκείνες οι ενέργειες προκειμένου να μην εφαρμοστεί η σύμβαση.

Όπως λέει στο makthes.gr ο κ. Τσερμενίδης «οι εργαζόμενοι εξ’ αρχής είχαν διαφωνήσει με την πρόθεση του υπουργείου να εκχωρηθεί μερος του συγκοινωνιακού έργου. Εκτιμούμε πως θα έπρεπε τα χρήματα που θα δοθούν στα ΚΤΕΛ να δοθούν στον ΟΑΣΘ προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο στόλος των οχημάτων, να αγοραστούν νέα λεωφορεία τα οποία θα μείνουν στον Οργανισμό και να προσληφθούν επιπλέον υπάλληλοι» υποστηρίζει στο makthes.gr ο κ. Τσερμενίδης.

Όπως λέει, ο ίδιος αλλά και οι δικηγόροι του Σωματείου αναμένουν την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης προκειμένου να υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα για την μη εφαρμογή της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. «Θα δούμε την σύμβαση και ό,τι μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μέχρι τέλους» σχολιάζει ο κ. Τσερμενίδης.

Σημειώνεται πως σήμερα Πέμπτη συζητιέται στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕΘ το σχέδιο της σύμβασης για την εκχώρηση επιπλέον 25 λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ προς τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

https://www.makthes.gr/antidroyn-kai-kinoyntai-nomika-oi-ergazomenoi-toy-oasth-gia-ti-symvasi-me-ta-ktel-thessalonikis-251834