makthes.gr – Κ. Νοτοπούλου: Καταγγέλλει προσπάθεια πολιτικής στοχοποίησης της ίδιας και του ΣΥΡΙΖΑ από τους μικρομέτοχους του ΟΑΣΘ

Απάντηση σε εξώδικο που δέχτηκε από το σωματείο «Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ» – Το θέμα αποκάλυψε ο «Σαλονικιός» στο makthes.gr

Συζητήθηκε αλλά και προκάλεσε εξέλιξη η αποκάλυψη του makthes.gr και του «Σαλονικιού».

Το εξώδικο του σωματείου «Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ» που δέχτηκε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου (με αφορμή δηλώσεις της στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης) και το οποίο αποκάλυψε το makthes.gr, πήρε απάντηση με δήλωσή της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Η πρώτη σε σταυρούς υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές στην Α΄Θεσσαλονίκης επισημαίνει:

Η πολιτική μας παράδοση, η πολιτική κληρονομιά μας είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ιδεολογίας μας, χωρίς φόβο και χωρίς αναστολές.

Το όραμα μας είναι μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν θα υπάρχουν ανισότητες, δεν θα υπάρχει αδικία.

Μόλις έξι ημέρες πριν τις εκλογές, στις οποίες συμμετείχα ως υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, προς μεγάλη μου έκπληξη έλαβα στις 15-05-2023, δηλαδή στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου το από 12-5-2023 εξώδικο του σωματείου «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΑΣΘ», με το οποίο διαμαρτύρεται για πολιτικές αναφορές μου, σε τηλεοπτική εκπομπή στις 10-04-2023, σε τηλεοπτικό σταθμό της πόλης μας, δήθεν εναντίον των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ.

Δηλαδή, έναν μήνα μετά την εκπομπή και μόλις έξι ημέρες πριν την Κυριακή των εθνικών εκλογών, η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΑΣΘ» θυμήθηκε όσα ανέφερα στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της πόλης μας για το σκάνδαλο του ΟΑΣΘ και μου επέδωσαν εξώδικο μέσα στην προεκλογική περίοδο, που ζητά δημόσιες διευκρινίσεις, μάλιστα με επίσημη τοποθέτηση μου, όπως:

Α. αν θεωρώ «ότι συλλήβδην συμμετείχαν στο «σκάνδαλο» του ΟΑΣΘ

Β. «αν υφίσταται συμμετοχή τους στις όποιες έκνομες συμπεριφορές – διαδικασίες που αφορούν το θέμα αυτό» και

Γ. «ποιοι συγκεκριμένα από αυτούς έχουν καταδικαστεί»

Κατανοώ την ευθιξία, αν συμμετείχαν οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ, στο σκάνδαλο του ΟΑΣΘ, μετά από 70 χρόνια που όλη η Ελλάδα συζητά γι’ αυτό, έξι ημέρες πριν τις εκλογές και ζητά από εμένα εξηγήσεις.

Με τιμά που ζητούν από εμένα εξηγήσεις έπειτα από εκατομμύρια αναφορές χιλιάδων στελεχών, τις τελευταίες δεκαετίες, ακόμη και πριν γεννηθώ, για το σκάνδαλο του ΟΑΣΘ, γιατί επί ημερών μας σταμάτησε μια σύμβαση λεηλασίας των χρημάτων των συμπολιτών μου.

Ο χρόνος όμως που επελέγη να εκφραστεί η ευθιξία της «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΑΣΘ», όχι άμεσα μετά την τηλεοπτική εκπομπή αλλά μέσα στην προεκλογική περίοδο, αποδεικνύει την πολιτική της σκοπιμότητα.

Αποδεικνύει ότι πρόκειται για προσπάθεια πολιτικής στοχοποίησης τόσο δικής μου όσο και του κόμματός μου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να σας θυμίσω λοιπόν δημόσια ότι στην εκπομπή μεταξύ άλλων αναφέρθηκα στο μεγάλο σκάνδαλο του ΟΑΣΘ που έχει κυρίως πολιτικές προεκτάσεις.

Να σας θυμίσω ότι είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, στην πόλη μας, στο κόμμα μου αλλά και στον δημόσιο διάλογο γενικότερα από χρόνια, όπως ανέφερα ο ιδιότυπος και σκανδαλώδης τρόπος λειτουργίας και μεταχείρισης του ΟΑΣΘ από τις κυβερνήσεις προ του 2015.

Θα ήθελα επίσης να σας θυμίσω την έκθεση της Grant Thornton, το πόρισμα δηλαδή του ανεξαρτήτου εκτιμητή που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Μακεδονία την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, και η οποία αποδεικνύει όχι μόνο το διαχρονικό πάρτι των ημετέρων της ΝΔ, αλλά ότι η Θεσσαλονίκη θα είχε μείνει χωρίς αστικές συγκοινωνίες, αν δεν είχαμε προχωρήσει στην απο ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας Grant Thornton, το 2017, ο ΟΑΣΘ χρωστούσε 193.636.858 €, εκ των οποίων 56.290.019 € σε ασφαλιστικές εισφορές, τέλη και φόρους, πάνω από 36.000.000 € σε προμηθευτές και πάνω από 29.000.000 € στους εργαζόμενους. Όμως, πέραν όλων των άλλων, η έκθεση της Grant Thornton υπολογίζει ότι προκύπτει διαφορά, της τάξης των 3.507.029 ευρώ. Με βάση αυτήν την έκθεση αποτίμησης, οι πρώην μέτοχοι του ΟΑΣΘ έχουν αρνητικό λογαριασμό.

Επιπλέον και επειδή με ρωτάτε στο εξώδικο σας, πολύ ορθώς αναφέρθηκα σε καταδίκες από ποινικά δικαστήρια για θέματα ΟΑΣΘ, καθώς είναι γνωστή η καταδίκη πρώην Προέδρου του ΟΑΣΘ -ο οποίος δυστυχώς δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή- από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών. Αδίκημα, δηλαδή, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει μεγάλης έντασης κοινωνική, πολιτική και νομική απαξία και υπήρξε στο παρελθόν γεγονός κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν αποτελεί πρόθεσή μου η αναφορά σε αποβιώσαντα συνάνθρωπό μας, ωστόσο είμαι υποχρεωμένη να το κάνω, καθώς στο εν λόγω εξώδικο καλούμαι να αναφέρω ποιοι συγκεκριμένα μέτοχοι έχουν καταδικαστεί.

Υπενθυμίζω ότι πριν τον Αύγουστο του 2017 και συνεπώς και την περίοδο κατά την οποία τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ εκλέγονταν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του οργανισμού – και μάλιστα με συντριπτικό ποσοστό- και συνεπώς εκπροσωπούσε νόμιμα το σύνολό τους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω θεωρώ ότι το περιεχόμενο του εξωδίκου εδράζεται σε επιτηδευμένη και σκόπιμη μεθόδευση για πολιτικούς και προεκλογικούς λόγους και επιχειρεί να ποινικοποιήσει την ελεύθερη πολιτική έκφραση, η οποία μάλιστα στηρίζεται σε πραγματικά και αληθή γεγονότα.

Σας δηλώνω επίσης, όπως ζητήσατε, δημόσια και με επίσημη τοποθέτηση μου, ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο, ότι δεν μπορείτε να μας φοβίσετε, να μας υποχρεώσετε να μην μιλάμε και να μην αποκαλύπτουμε σκάνδαλα που λεηλάτησαν τα χρήματα του ελληνικού λαού, να μην καταθέτουμε δημόσια την άποψη μας.

Δεν μου το επιτρέπει η συνείδηση μου, η πολιτική παράδοση και κληρονομιά της παράταξης που ανήκω.

Τέλος, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, όσο κι αν δεν αρέσει σε συνοδοιπόρους πολιτικούς και εταιρικούς, για την υπεράσπιση του συμφέροντος του λαού και μόνο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τη δική του στήριξη.

https://www.makthes.gr/k-notopouloy-efthiksia-ton-metokhon-toy-oasth-eksi-meres-prin-tis-ekloghes-647050