Ν. Ταχιάος: Ο ΟΑΣΘ σήμερα είναι μια αθλιότητα για την πόλη

«Πόσο ηθικό είναι να παίρνει κάποιος εντολή να διοικήσει την πόλη και στην πραγματικότητα να έχει τα χέρια του δεμένα;», αναρωτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», αναφερόμενος στο σύστημα της απλής αναλογικής το οποίο θα εφαρμοστεί στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» υπογράμμισε πως «Ένα παράδειγμα για το τι συμβαίνει όταν υπάρχει πολυδιάσπαση απόψεων και δυνάμεων είναι η κατάσταση που επικρατεί, τον τελευταίο καιρό, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο όπου η διοίκηση δεν μπορεί πλέον να συγκεντρώσει πλειοψηφία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να λαμβάνονται αποφάσεις».

«Το πραγματικό αντίδοτο», όπως επεσήμανε, «σε αυτήν την εφιαλτική προοπτική, είναι να δώσουν οι Θεσσαλονικείς ισχυρή δύναμη στο δήμαρχο, τον οποίο βλέπουν ότι μπορεί να εκλεγεί. Να μην χαθεί καμία ψήφος και η ψήφος χάνεται όταν είναι άσφαιρο πυρ, όταν πηγαίνει και ρίχνεται στο γάμο του Καραγκιόζη και νομίζω ότι αυτό το τελευταίο πρέπει να το σκεφτούμε πολύ σοβαρά γιατί δεν αποκλείω να υπάρχουν ψήφοι που να έχουν αυτό το περιεχόμενο».

Ο Νίκος Ταχιάος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τη δημιουργία σημαντικών έργων τα οποία αθροιστικά μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε ότι ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη είναι η ανάπλαση του άξονα που περιλαμβάνει το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο, το Δημαρχιακό Μέγαρο, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο, το Τελλόγλειο Ίδρυμα και καταλήγει στις παρυφές του Σέιχ- Σου. Μίλησε επίσης, για την αξιοποίηση της Υφανέτ, του κτηρίου που αποκτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και τελεί υπό κατάληψη, τονίζοντας πως «θα μπορούσε να γίνει ένα τεράστιο μουσείο σύγχρονης τέχνης και αυτό θα αναβάθμιζε όλη την περιοχή της Τούμπας. Έχουμε δυνατότητες να κάνουμε πολλά πράγματα». Στις προτεραιότητες του κ. Ταχιάου βρίσκεται και η Νέα Παραλία η οποία όπως τόνισε «έχει εγκαταλειφθεί και βρίσκεται σε κακό χάλι, υφίσταται βανδαλισμούς και κλοπές. Είναι καιρός να ασχοληθούμε με τη συντήρησή της».

Αναφερόμενος στις υπηρεσίες που προσφέρουν σήμερα οι αστικές συγκοινωνίες ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» εξέφρασε την αγανάκτησή του για την «άθλια κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΟΑΣΘ», τονίζοντας πως «πρέπει να ασχοληθούμε πάρα πολύ σοβαρά με τον ΟΑΣΘ. Δεν μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορεί έτσι, είναι ντροπή. Δεν ξέρουμε επίσης, πόσο κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο αυτό το χάλι. Ο ΟΑΣΘ σήμερα είναι μια αθλιότητα για την πόλη και αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Βάλανε μάλιστα και τον κ. Παππά, τον αγκιτάτορα του κόμματος να κάνει και τον παράγοντα στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία στρατηγική για το θέμα».

http://www.thessnews.gr/article/122817/n-tachiaos-o-oasth-simera-einai-mia-athliotita-gia-tin-poli