Νίκος Ταχιάος – Δεν είπα να καταργηθεί η κάρτα στον ΟΑΣΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το μόνο που ήθελαν ήταν να με δυσφημίσουν. Διαστρέβλωσαν αυτό που είπα. Δεν είπα να καταργηθεί η κάρτα των ανέργων», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5», αναφερόμενος στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει για τον ίδιο ο ΟΑΣΘ.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι άνεργοι πρέπει να κυκλοφορούν, να έχουν επιδοτήσεις να μπορούν να ζουν κατά τέτοιον τρόπο ώστε να διευκολύνονται στην αναζήτηση δουλειάς. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να εξαρτούμε ολόκληρες ομάδες από επιδοματικές πολιτικές. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλει ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να εκδώσει ειδική κάρτα για τις μετακινήσεις των ανέργων με κοινωνικά κριτήρια για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο πολακισμός, ο σπιρτζισμός και όλα αυτά έχουν καταδικαστεί» είπε και τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν άπτεται στις αρμοδιότητες του δημάρχου.

Ο Νίκος Ταχιάος εξέφρασε την οργή του για την στάση του ΟΑΣΘ και εξήγησε πώς δημιουργήθηκε το θέμα. «Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκα στον ΟΑΣΘ με τον διευθύνοντα σύμβουλό κ. Παναγιωτίδη. Είπα τις απόψεις μου και έφυγα. Αμέσως μετά βλέπω στο ίντερνετ ένα υβρεολόγιο εναντίον μου που μόνο μια οργάνωση από τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ θα έστελνε κάτι τέτοιο. Πραγματικά αυτό το γεγονός με εξέπληξε πάρα πολύ αρνητικά. Δεν το περίμενα. Είπαν ότι εγώ ζήτησα να καταργηθεί η κάρτα ανέργων. Είναι πραγματικά χυδαίοι. Δεν είπα αυτό το πράγμα. Εξέφρασα την άποψή μου ότι η καθολική χρήση της κάρτας ανέργου έτσι όπως γίνεται στον ΟΑΣΘ είναι λάθος», είπε και έφερε ως παράδειγμα τη σύζυγό του η οποία διαθέτει κάρτα ανεργίας αλλά θα ήταν, όπως επεσήμανε, «αστείο να μπαίνει η γυναίκα μου στο λεωφορείο και να μην πληρώνει εισιτήριο».

Σε ότι αφορά στον ΟΑΣΘ ο Νίκος Ταχιάος τόνισε ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 θα πρέπει να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του νέου αναδόχου του ΟΑΣΘ ο οποίος δεν απέκλεισε ότι μπορεί να είναι ιδιώτης.

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον των εργαζομένων στην περίπτωση επιστροφής του ΟΑΣΘ στα χέρια ιδιωτών, ξεκαθάρισε πως είναι υπέρ της διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους και των δικαιωμάτων τους και είπε πως και με το δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού υποβαθμίστηκε η εργασιακή τους σχέση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Τους κόπηκαν δύο μισθοί. Έτσι έγινε η εξοικονόμηση των χρημάτων στον ΟΑΣΘ».

Ο Νίκος Ταχιάος τόνισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να μετάσχει στο διαγωνισμό για τον ΟΑΣΘ καθώς δεν υπάρχουν κεφάλαια.

Σε ότι αφορά στα δημοτικά τέλη, ρωτήθηκε για την πρόταση του Κωνσταντίνου Ζέρβα για μείωσή τους κατά 50% και απάντησε ότι «Αυτό είναι συριζοποίηση. Είναι μία ανάγνωση των οικονομικών στο στυλ Τσίπρα που θα τινάξει τα οικονομικά του δήμου στον αέρα».

Αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία τόνισε πως έχει υποβαθμιστεί και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός που δεν έγιναν προσλήψεις τονίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί.