ΟΑΣΘ : 200 λεωφορεία στους δρόμους – Ανάλογα με τις συνθήκες τα δρομολόγια

Η διευθύντρια Κίνησης του Οργανισμού τόνισε πως η σημερινή καθυστέρηση στην έναρξη των δρομολογίων ήταν δικαιολογημένη, λόγω αποκλεισμένων δρόμων.

Περίπου 200 αστικά λεωφορεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της TV100, η διευθύντρια Κίνησης του Οργανισμού, Κατερίνα Σίσκου, τόνισε πως τα δρομολόγια εκτελούνται σε κεντρικούς δρόμους αλλά και στους περιφερειακούς δήμους, όπου το επιτρέπει η κατάσταση του οδικού δικτύου και θα συνεχίσουν μέχρι και το πέρας της βραδινής βάρδιας.

Σε ότι αφορά τη σημερινή καθυστέρηση στην έναρξη των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, η κ. Σίσκου υποστήριξε ότι αυτή ήταν δικαιολογημένη, καθώς πολλοί δρόμοι ήταν σε κακή κατάσταση νωρίς το πρωί, οπότε ξεκινούν τα πρώτα δρομολόγια. «Οι δρόμοι στις 5.30 και τις 6.00 το πρωί ήταν απροσπέλαστοι. Τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να βγουν από το αμαξοστάσιο. Στις 8.30 και τις 9.00, οπότε και προσπαθήσαμε να πραγματοποιήσουμε δοκιμαστικά δρομολόγια, η οδός Λαγκαδά ήταν αδιάβατη. Δεν έχουμε από όλους τους δήμους την ανταπόκριση που θα έπρεπε για να κάνουμε τον σχεδιασμό μας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα εάν ο Οργανισμός είναι σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό την αυριανή ημέρα, η ίδια σημείωσε: «Είμαστε επί ποδός. Η έξοδος θα ξεκινήσει το πρωί αναλόγως με τις συνθήκες που θα επικρατούν στους δρόμους». Συμπλήρωσε δε ότι «υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός λεωφορείων, καθώς ισχύει Κυριακάτικο πρόγραμμα», ωστόσο ο τρόπος εκτέλεσης των δρομολογίων θα εξαρτηθεί από την κατάσταση των δρόμων.

Προβλήματα και στην εκτέλεση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ

Προβλήματα και στην εκτέλεση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης προκάλεσε η κακοκαιρία, τα οποία εξυπηρετούν περιοχές περιφερειακών δήμων, όπως του Λαγκαδά και της Βόλβης.

Σήμερα, τα δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ αύριο θα εξεταστεί η κατάσταση του οδικού δικτύου για να αποφασιστεί εάν θα τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

«Σήμερα δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια ούτε προς Ασπροβάλτα, ούτε προς Ζαγκλιβέρι. Αύριο, Κυριακή, θα κάνουμε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε την περιοχή του Σοχού και αναλόγως τί θα βρούμε στο δρόμο μας, θα αποφασίσουμε τί θα κάνουμε» σημείωσε μιλώντας στην TV100 ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

«Για το Ζαγκλιβέρι είναι προγραμματισμένο ένα δρομολόγιο αύριο το πρωί στις 9 και για την Ασπροβάλτα στις 10. Εκεί θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και από αυτά θα εξαρτηθεί εάν θα γίνουν και τα επόμενα» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Τσόλης ανέφερε ότι λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία,το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης διπλασίασε τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη- Αθήνα και Αθήνα- Θεσσαλονίκη ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν προς την πρωτεύουσα.

https://www.voria.gr/article/analogos-ton-kerikon-sinthikon-ta-dromologia-tou-oasth-tin-kiriaki