Πολίτες κατά ΟΑΣΘ: O κ. Παππάς να κάνει μια βόλτα με τα λεωφορεία για να δει την πραγματικότητα

Χαλασμένα λεωφορεία, πολύωρη αναμονή στις στάσεις, παστωμένοι επιβάτες που μαλώνουν μεταξύ τους, οδηγοί που “τα ακούνε” καθημερινά. Έτσι περιγράφουν την καθημερινότητα στον δημόσιο ΟΑΣΘ τα μέλη της Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζουν τον αγώνα τους και ζητούν ποιοτικές και ασφαλείς συγκοινωνίες, καλώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο του Οργανισμού, Στέλιο Παππά, να κάνει μια βόλτα με τα λεωφορεία για να δει την πραγματικότητα.

Τα μελή της πρωτοβουλίας δίνουν ραντεβού αύριο Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ και καλούν τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών για να σταλεί ηχηρό μήνυμα σε διοίκηση και κυβέρνηση ότι “δεν πάει άλλο”.

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων «Συσπείρωση», Βασίλης Παρτάλης, τόνισε πως η άθλια κατάσταση του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, έγινε τσισάθλια.

«Ολόκληρες κοινωνικές ομάδες έχουν αποκλειστεί. Έγκυες γυναίκες, ΑμΕΑ, δεν μπορούν να μετακινηθούν. Η πόλη μαραζώνει. Καταστρέφεται από τον ΟΑΣΘ. Αν ο φοιτητής δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του, αν ο εργαζόμενος δεν μπορεί να πάει στην εργασία του, πώς θα λειτουργήσει η πόλη;», ανέφερε ο κ. Παρτάλης και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος ξεσπά στους οδηγούς. Είναι οι χειρότεροι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Τους βρίζουν όλοι χωρίς να φταίνε. Οι μόνοι που βρήκαν την υγεία τους σε αυτή την κατάσταση είναι οι πορτοφολάδες».

Από την πλευρά της η Φωτεινή Σαλονικίδου, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας, χαρακτήρισε προκλητικές και εξοργιστικές τις δηλώσεις του Στέλιου Παππά.

«Απαιτούμε να είναι παρών αύριο στα γραφεία του Οργανισμού για να δώσει απαντήσεις», δήλωσε, σημειώνοντας πως ο χιονιάς ξεσκέπασε την άθλια κατάσταση του Οργανισμού.

«Θέλουμε  ανθρώπινη και ασφαλή μετακίνηση. Πρέπει να είναι μαζική η συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση», είπε η κ. Σαλονικίδου.

«Αν ο κ. Παππάς αρνείται ότι είναι έτσι η κατάσταση, ας πάρει ένα λεωφορείο και ας ξανασυζητήσουμε. Μαλώνει ο κόσμος μεταξύ του ή με τους οδηγούς. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό», τόνισε η Δήμητρα Ξένου, φοιτήτρια Βιολογίας.

http://www.thestival.gr/society/item/430536-polites-kata-oasth-o-k-pappas-na-kanei-mia-bolta-me-ta-leoforeia-gia-na-dei-tin-pragmatikotita