seleo.gr-Νέα διαμαρτυρία για τον ΟΑΣΘ αύριο στη Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη για τον ΟΑΣΘ.

Η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης» και μέλη της ΛΑΕ θα συγκεντρωθούν στις 19.00 το απόγευμα στο  Άγαλμα Βενιζέλου. Όπως καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης», «για πάνω από τρεις μήνες, οι κινητοποιήσεις που γίνονται για την άθλια συγκοινωνία με τα λεωφορεία άνοιξαν τα στόματα για το θέμα του ΟΑΣΘ στην πόλη μας! Χωρίς την οργανωμένη κίνηση του κόσμου της πόλης, των επιβατών οι οποίοι αγανακτούμε καθημερινά με αυτήν την κατάσταση, το ζήτημα δε θα είχε έρθει στο προσκήνιο».

Ακολουθούν αναλυτικά οι ανακοινώσεις της «Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης» και  της ΛΑΕ:

«Πρωτοβουλία Εργαζομένων Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης»

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΣΘ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Συμπολίτες, συμπολίτισσες,
Για πάνω από τρεις μήνες, οι κινητοποιήσεις που γίνονται για την άθλια συγκοινωνία με τα λεωφορεία άνοιξαν τα στόματα για το θέμα του ΟΑΣΘ στην πόλη μας! Χωρίς την οργανωμένη κίνηση του κόσμου της πόλης, των επιβατών οι οποίοι αγανακτούμε καθημερινά με αυτήν την κατάσταση, το ζήτημα δε θα είχε έρθει στο προσκήνιο.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!
Όλοι στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Παρασκευή 5 ΑΠΡΙΛΗ,
7:00μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την ορατή ικανοποίηση των αιτημάτων μας!

• Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
• Ασφαλής μετακίνηση! – Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
• Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!
• Ούτε σκέψη για την ιδιωτικοποίηση/ ξεπούλημα του οργανισμού.
• Διάθεση καρτών ΑμΕΑ όλο το χρόνο
Δικαίωμά μας είναι η δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές ανέργους, συνταξιούχους και εργαζόμενους από και προς το χώρο δουλειάς

ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄Θεσσαλονίκης συμμετέχει δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή, 5 Απρίλη, στις 7.00΄μ.μ., στο Άγ. Βενιζέλου.
Επειδή η κατάσταση με τα παμπάλαια και επικίνδυνα λεωφορεία του ΟΑΣΘ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Οι επιβάτες στρυμωγμένοι, τα λεωφορεία παρουσιάζουν συχνότατα βλάβες, οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια έχουν γίνει καθεστώς.
Επειδή ο κ. Σπίρτζης κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους Θεσσαλονικείς, αφού εξήγγειλε από το Νοέμβρη του 2018, ότι Απρίλιο ή Μάϊο του 2019 οι Θεσσαλονικείς θα δουν τα καινούρια λεωφορεία στην πόλη, έφθασε Απρίλης, λεωφορεία καινούρια δεν είδαμε, και πριν από λίγες μέρες, εξήγγειλε ΠΑΛΙ ότι θα ξεκινήσει διαγωνισμό για 350 καινούρια λεωφορεία!
Επειδή, παρά τα όσα (φανερά ανακόλουθα) λέει ο κ. Σπίρτζης για καινούρια λεωφορεία, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, αντιπροσωπεία του ΟΑΣΘ με επικεφαλής το Διευθύνοντα Σύμβουλο, πήγε στη Β. Ιταλία, προκειμένου να εξετάσει την αγορά 35 αυτοκινήτων, μεταχειρισμένων, δωδεκαετίας! Όταν, μέχρι το 2008, οι συμβάσεις ΟΑΣΘ-Δημοσίου, πρόβλεπαν απόσυρση των αυτοκινήτων μετά τα 12 χρόνια από την κατασκευή τους!
Επειδή προσπαθούν με διάφορες μηχανορραφίες να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι μνημονιακές πολιτικές και τα πλεονάσματα που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπουν τη διάθεση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό για αγορά λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
Επειδή ο κ. Σπίρτζης εξήγγειλε τη θέσπιση αναλογικού εισιτηρίου, που στην πράξη σημαίνει αύξηση της τιμής του, δηλαδή, επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των επιβατών, και ειδικότερα των εργαζομένων, που χρειάζονται μέχρι και τέσσερα αστικά την ημέρα, αφού θα χρεώνονται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύουν.
Επειδή, ήδη ιδιωτικοποίησαν περιφερειακές γραμμές του ΟΑΣΘ, τις οποίες δε μπορούσε να εκτελέσει, λόγω του παροπλισμένου στόλου του, υπογράφοντας σύμβαση με το ΚΤΕΛ.
Επειδή, δυστυχώς, ο ΟΑΣΘ, μετά τη μεταφορά του στο δημόσιο, αντί να λειτουργήσει με όρους διαφάνειας και ορθολογικότητας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, έχει μετατραπεί σε κομματικό παραμάγαζο, με ολοφάνερες τις αρνητικές συνέπειες από τη δυσλειτουργία που αυτό προκαλεί.
Επειδή η μετακίνηση είναι κοινωνικό δικαίωμα, και είναι αδιαπραγμάτευτο.
Επειδή η λύση στα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, και η παροχή προς τους Θεσσαλονικείς φθηνής και αξιόπιστης μετακίνησης, είναι, εκτός από το δημόσιο καθεστώς τους, η απαλλαγή τους από κάθε μνημονιακή δέσμευση, το σταμάτημα της λειτουργίας τους σαν κομματικό παραμάγαζο, και ο ουσιαστικός, δραστήριος και ενεργός κοινωνικός έλεγχος, από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που τις χρησιμοποιούν.
Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, καλεί όλους/ες την Παρασκευή 5 Απρίλη, στις 7.00΄μ.μ. στο άγ. Βενιζέλου, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

https://seleo.gr/thessalonikh/296247-nea-diamartyria-gia-ton-oasth-ayrio-sth-thessalonikh