Σπυράκη: Οι περισσότεροι δεν κόβουν εισιτήριο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

«Α λα καρτ εκχώρηση σε ιδιώτες» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ την τροπολογία για εκχώρηση έργου του Οργανισμού στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Τη λύση της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για τον ΟΑΣΘ προέκρινε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει δημόσιες αστικές συγκοινωνίες για την πόλη με τη μορφή ΣΔΙΤ, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από τις 31/12 του 2019 θα εφαρμοστεί ο κανονισμός για την απελευθέρωση των τοπικών συγκοινωνιών.

«Ξέρουμε τι σημαίνει το λεωφορείο που σταματάει στη μέση του δρόμου», τόνισε η κ. Σπυράκη, ενώ επισήμανε ότι γνωρίζει πως «οι περισσότεροι δεν πληρώνουν εισιτήριο στα λεωφορεία», κάτι που, όπως είπε, «έχει να κάνει με τη σχέση που έχει ο πολίτης με τις δημόσιες παροχές».

Αναφερόμενη στην τροπολογία εκχώρησης υπεραστικών δρομολογίων στα ΚΤΕΛ, η κα. Σπυράκη έκανε λόγο για «α λα καρτ εκχώρηση σε ιδιώτες», κάνοντας λόγο για ζήτημα διαφάνειας.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις τράπεζες, η κα. Σπυράκη είπε πως σημασία έχει η αποτελεσματικότητα της διαχείρισης του προβλήματος και, όπως τόνισε, αυτή η διαχείριση δεν έγινε από πλευράς κυβέρνησης.

«Οι τράπεζες σε σχέση με το 2014 έχουν απωλέσει το 96% της αξίας της κεφαλαιοποίησης τους», είπε η ίδια, λέγοντας ότι η ΝΔ στην παρούσα φάση δεν θα ανοίξει συζήτηση «για τα όσα δείχνει το ταμπλό του χρηματιστηρίου».

Κάνοντας αναφορά στα ενεργειακά, επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος στη χώρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «έχει αναλωθεί σε μια κουβέντα μιζέριας και αναδιανομής της φτώχειας», για την οποία όπως είπε φέρει ευθύνη.

Μάλιστα, ανέφερε ότι το κόστος της ενέργειας δεν μειώνεται με εξαγορά εταιρειών στο εξωτερικό, αποκαλύπτοντας την εξαγορά εταιρείας από τη ΔΕΗ στην ΠΓΔΜ, η οποία ήταν ιδιοκτησίας συνεργάτη του πρωθυπουργού της γείτονος Ζόραν Ζάεφ.

Τέλος, μιλώντας για το προσφυγικό, επισήμανε ότι πρόσφατα έκανε ερώτηση προς την Κομισιόν για το θέμα ώστε να ξεκαθαριστεί τι χρήματα και τι προσωπικό έχουν δοθεί στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος τονίζοντας ότι σε κανέναν χώρο υποδοχής δεν έχει γίνει διαχωρισμός προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

https://www.voria.gr/article/spiraki-i-perissoteri-den-kovoun-isitirio-sta-leoforia-tou-oasth

http://www.thessnews.gr/article/105607/m-spyraki-sto-radio-thessaloniki-xeroume-oti-oi-perissoteroi-den-plironoun-eisitirio-sta-leoforeia-tou-oasth