Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΟΑΣΘ στις 15 Δεκεμβρίου από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών

Η συγκέντρωση, με σύνθημα «η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ δεν πάει άλλο», είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί με τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει, μέσω Facebook, η Πρωτοβουλία εργαζομένων και φοιτητών για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η συγκέντρωση, με σύνθημα «η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ δεν πάει άλλο», είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.

«Οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι επιβάτες αυτής της πόλης, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ανθρώπινη μετακίνηση», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Με το σύνθημα «η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ δεν πάει άλλο» εργαζόμενοι και φοιτητές της πόλης διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μετά από κάλεσμα μέσω facebook, για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Δεκέμβρη (12:00μ) στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΣΘ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Η ΑΣΦΑΛΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΦΘΗΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

• Η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες στην πόλη έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οι μαθητές, οι φοιτητές βιώνουμε μια πολύ άσχημη πραγματικότητα.
Δρομολόγια που καθυστερούν κι όταν φτάνουν οι επιβάτες στριμώχνονται σαν σαρδέλες ή παίρνουν το επόμενο λεωφορείο! Σε πολλές περιπτώσεις μετακινούμαστε με οχήματα που καταρρέουν ή παίρνουν φωτιά. Ενώ στις περισσότερες γραμμές σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, σχεδόν κάθε μέρα.
Η υπόθεση της γρήγορης, ασφαλούς, άνετης και φτηνής μετακίνησης γίνεται άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία του επιβατικού κοινού της πόλης.
Η απουσία εναλλακτικής επιλογής συγκοινωνιακού μέσου μετακίνησης δεκαετίες τώρα κάνει τα πράγματα απλά αφόρητα.
• Ούτε με τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ, αλλά ούτε με τον κρατικό η κατάσταση έγινε ανθρώπινη. Μόνιμη πρακτική των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι ή μη χρηματοδότηση αγοράς λεωφορείων και η αύξηση των εισιτηρίων.
• Είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό, είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλίει το κόστος λειτουργίας στο λαό, ο στόχος της κυβέρνησης (χθες και σήμερα) είναι να μετατρέψει την μετακίνηση από ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι, οι επιβάτες αυτής της πόλης, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην ανθρώπινη μετακίνηση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15/12/2018 στις 12:00μ στο Αγ. Βενιζέλου.

• Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
• Ασφαλής μετακίνηση! – Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
• Φθηνές συγκοινωνίες – Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!
• Διεκδικούμε ασφαλείς, ανθρώπινες, και φθηνές αστικές μετακινήσεις για όλους.

Πρωτοβουλία εργαζομένων και φοιτητών για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

https://www.voria.gr/article/diamartiria-gia-tin-katastasi-pou-epikrati-me-ton-oasth-to-savvato