Θ. Καράογλου: «Πάρτι οικονομικών επιβραβεύσεων των ημετέρων στον ΟΑΣΘ» – Ερώτηση στη Βουλή για τις αποκαλύψεις του thesseconomy.gr

Ερώτηση στη Βουλή για το «πάρτι οικονομικών επιβραβεύσεων των ημετέρων στον ΟΑΣΘ» κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος με αφορμή τις αποκαλύψεις του thessecomy.gr.

Ο κ. Καράογλου κάνει λόγο για προκλητικότητα της παρούσας κυβέρνησης αναφορικά με την προνομιακή επιχείρηση των «δικών της παιδιών» και καλεί τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη να τοποθετηθεί για το θέμα.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Καράογλου προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών έχει ως εξής:

«Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι η προκλητικότητα της παρούσας κυβέρνησης αναφορικά με την προνομιακή μεταχείριση των δικών της παιδιών σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατάσταση που επικρατεί στον κρατικό πλέον ΟΑΣΘ και τις τακτικές που ακολουθεί η διορισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση του οργανισμού.
Με τους εργαζομένους να υπάγονται πλέον στο ενιαίο μισθολόγιο η διοίκηση εφευρίσκει νέους τρόπους να προσπερνά τα όποια «εμπόδια» και περιορισμούς θέτει η συλλογική σύμβαση εργασίας για να επιβραβεύσει τους φίλα προσκείμενους σε αυτήν.
Καθώς ο 13ος μισθός καταργήθηκε για το σύνολο των εργαζομένων με την κρατικοποίηση του οργανισμού, η διοίκηση φαίνεται να προχωρά σε αλχημείες προκειμένου να εξαιρέσει τους «εκλεκτούς» της από αυτά που προβλέπει ο νόμος.
Με απόφαση, λοιπόν, του Διοικητικού Συμβουλίου της 28ης Δεκεμβρίου 2018, αποφασίστηκε να δοθεί οικονομικό μπόνους ύψους 1.500 και 750 ευρώ συνοδευόμενο και από σχετικό έπαινο στον επικεφαλής συγκεκριμένης υπηρεσίας και τον αναπληρωτή του αντίστοιχα για την «πέρα από τα όρια των συμβατικών υποχρεώσεών τους επαγγελματική απόδοση».
Από τους περίπου 2.300 εργαζομένους στον ΟΑΣΘ ξεχώρισαν για την εργασία τους δηλαδή μόνο δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι επιβραβεύονται ουσιαστικά με την έμμεση χορήγηση του 13ου μισθού σε εξαίρεση όλων των άλλων εργαζομένων και του συνόλου του ελληνικού λαού που έχει κάνει τόσες θυσίες τα τελευταία χρόνια.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Επιβεβαιώνει το αρμόδιο Υπουργείο τη χορήγηση ουσιαστικά του 13ου μισθού σε μορφή οικονομικού μπόνους για δύο μόνο εργαζομένους του ΟΑΣΘ από τη διοίκηση του Οργανισμού υπό αυτές τις συνθήκες και εάν ναι σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί;»

https://thesseconomy.gr/%CE%B8-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CF%81/