Βαγγέλης Κοκολάκος

Για το ζήτημα τον αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρεί αυτή την ώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Όσο αφορά την ιδιωτικοποίηση ή όχι του ΟΑΣΘ, τόνισε ότι οι μεταφορές απελευθερώνονται με βάση σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, ενώ την συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, ανέφερε ότι η παρέμβαση είναι βραχυπρόθεσμή, αλλά όπως είπε ο πρωθυπουργός «θέλουμε να λύσουμε το ζήτημα τον αστικών συγκοινωνιών, χρειαζόμαστε περισσότερα λεωφορεία χτες».

Παράλληλα ανέφερε ότι τα λεωφορεία έχουν αυξηθεί ήδη, καθώς η νέα διοίκηση παρέλαβε 102 οχήματα και σήμερα κυκλοφορούν 315.

«Η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ αποσκοπεί στην ανακούφιση του προβλήματος. Έχω ζητήσει από το Υπουργείο ένα στρατηγικό σχέδιο για την μεσοπρόθεσμή αντιμετώπιση του ζητήματος των αστικών συγκοινωνιών. Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να σας μιλήσω γι’ αυτό αλλά θα μπορείτε να το περιμένετε πολύ σύντομα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

http://www.thestival.gr/society/deth/item/475249-mitsotakis-theloume-na-lysoyme-to-problima-toy-oasth-xreiazomaste-perissotera-leoforeia-xtes