Ξέρει ο υπουργός Σπίρτζης τα…….νέα κόλπα στο ΟΑΣΘ;

Eνα από τα κόλπα τα οποία σκαρφίστηκε η διοίκηση, προκειμένου να εμφανίζει αυξημένο αριθμό αστικών λεωφορείων στους δρόμους…

Γράφει ο Σαλονικιός

Τη φωτογραφία μού την απέστειλε κάτοικος της περιοχής Άνω Τούμπας. Είναι από το τέρμα των λεωφορείων της γραμμής Νο 14 (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Άνω Τούμπα), στα Κωνσταντινοπολίτικα. Του κέντρισε την περιέργεια το γεγονός ότι τα λεωφορεία που βλέπετε στη φωτογραφία ήταν σταθμευμένα στο τέρμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της προχθεσινής μέρας. Έψαξα να μάθω την αιτία και όπως πληροφορήθηκα τα λεωφορεία ήταν εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης στα κλιματιστικά.

Τώρα θα μου πείτε, και γιατί βρίσκονταν στο τέρμα και δεν ήταν στο συνεργείο προς επισκευή;

Αναζητώντας την απάντηση βρήκα ότι αυτό είναι ένα από τα κόλπα τα οποία σκαρφίστηκε η διοίκηση του κυρ Στέλιου προκειμένου να εμφανίζει αυξημένο αριθμό αστικών λεωφορείων στους δρόμους. Έτσι, αρκετά από τα λεωφορεία τα οποία βγαίνουν το πρωί, στη συνέχεια αποσύρονται καθώς δεν μπορούν να εκτελέσουν δρομολόγια χωρίς κλιματιστικά, όμως, δεν επιστρέφουν στο αμαξοστάσιο και στο συνεργείο, αλλά μένουν παρκαρισμένα στο τέρμα κάποιων γραμμών, προκειμένου να φαίνονται στα χαρτιά ότι κυκλοφορούν.

Μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα, τα συγκεκριμένα, τρία γαλάζια στη σειρά λεωφορεία, είναι απ’ αυτά τα οποία επισκεύασε ο ΟΑΣΘ στην ΕΛΒΟ. Όμως, παρότι δόθηκαν τόσα χρήματα για την επισκευή και τη βαφή του αμαξώματος, δεν υπήρξε μέριμνα να επισκευαστούν και τα κλιματιστικά. Έτσι, χάσκουν ολημερίς στο τέρμα (αυτό συμβαίνει και σε άλλες γραμμές) προκειμένου να πείθονται οι λωτοφάγοι (μιας και ο όρος είναι της μόδας τελευταία) ότι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί επαρκής αριθμός λεωφορείων. Το μόνο που δεν ξέρω είναι εάν μεταξύ των λωτοφάγων, μεταξύ αυτών δηλαδή στους οποίους πουλούν παραμύθι, είναι και ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Πάντως, εάν τυχόν δεν το γνωρίζει, είναι ευκαιρία να ρωτήσει και να μάθει. Υπάρχει τρόπος, αρκεί να θέλει.

http://www.voria.gr/article/thessaloniki-ta-xeri-o-ipourgos-ta-nea-kolpa-tou-oasth