ΝΔ Για ΟΑΣΘ : Προσλήψεις από το παράθυρο σε υπό εκκαθάριση οργανισμό.

Οι δύο βουλευτές με κοινή τους ερώτηση ζητούν απαντήσεις από τον Χρήστο Σπίρτζη σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των νέων οδηγών.
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση κάνουν οι βουλευτές της Γιώργος Γεωργαντάς και Κώστας Καραμανλής αναφορικά με τον τρόπο πρόσληψης των 250 νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ.

«Ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης καταρρέουν, η κυβέρνηση προσλαμβάνει 250 οδηγούς στον ΟΑΣΘ από το παράθυρο», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δύο βουλευτές.

Αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση που κρατικοποίησε τον ΟΑΣΘ οδηγώντας τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στο χάος ενέταξε σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη (!) με την οποία προχωρά σε προσλήψεις οδηγών από το παράθυρο στον υπό εκκαθάριση Οργανισμό.
Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθεί με τις συνεχείς μειώσεις δρομολογίων και τον παροπλισμένο στόλο λεωφορείων, επιχειρεί να προσλάβει 250 ημέτερους, παρακάμπτωντας σκανδαλωδώς το ΑΣΕΠ.
Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, καλούμε τον κ. Σπίρτζη να απαντήσει άμεσα στα εξής:Γιατί ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης σε έναν υπό εκκαθάριση Οργανισμό, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση της διαδόχου εταιρείας θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το Δεκέμβριο του 2019;
Για ποιο λόγο δεν ακολουθείται η παγιωμένη για το Δημόσιο διαδικασία επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ;
Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των οδηγών σήμερα και ποιον σκοπό εξυπηρετούν οι 250 επιπλέον προσλήψεις για έναν στόλο 360 οχημάτων;».

https://www.voria.gr/article/nd-gia-oasth-proslipsis-apo-to-parathiro-se-ipo-ekkatharisi-organismo