Καταγγελία ΟΔΕΟ για την απόπειρα αποκλεισμού του από τις Εκλογές εργαζομένων ΟΑΣΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΔΕΟ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Πριν λίγες ημέρες έλαβε χώρα η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. στο Ε.Κ.Θ. Όλοι όσοι ήμασταν εκεί γίναμε μάρτυρες της αρνητικής τοποθέτησης του Προέδρου του Συνδικάτου σε ερώτηση  μέλους της παράταξης μας όσον αφορά στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι των μελών μας, εργαζομένων του ΟΑΣΘ και πρώην μετόχων σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4482/17.

Συνεχίζοντας την μεροληπτική και απαράδεκτη συμπεριφορά του ο Κ. Τσερμενίδης σήμερα, 15/10/2018, εμπόδισε τη γραμματεία του Συνδικάτου αρχικά να λάβει αίτηση μέλους μας, απευθυντέα προς την Εφορευτική Επιτροπή (δεδομένου ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Συνδικάτο έπρεπε οι αιτήσεις υποψηφιότητας να επιδοθούν στην Γραμματεία του Συνδικάτου) που εντέλει επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή.

Τον καταγγέλλουμε δημόσια  για τη «διαίρει και βασίλευε» πρακτική του, καθώς επίσης και για προφανή διγλωσσία: Ενώ «διαρρηγνύει τα ιμάτια του» για δημοκρατικές διαδικασίες, επιλέγει τακτικές έμμεσου αποκλεισμού εργαζομένων από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι με αδιαφανή κριτήρια και μεθοδεύσεις φίμωσης των κατ’ αυτόν «ανεπιθύμητων». Τέτοιες ενέργειες είναι ξεκάθαρα μη αποδεκτές, διχαστικές και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και ταξικής διχοτόμησης, ξεχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε καλούς και κακούς, σε αυτούς που έχουν δικαιώματα και σε αυτούς που δεν έχουν.

Καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές, διότι θέματα δημοκρατίας, ελευθερίας της έκφρασης, πολυφωνίας και ίσης μεταχείρισης θα έπρεπε να μας αγγίζουν και να μας αφορούν όλους.

Εν κατακλείδι, συνιστούμε στους συναδέλφους-μέλη της παράταξης μας να παραμείνουν ψύχραιμοι, συσπειρωμένοι, με υψηλό φρόνημα, και να είναι σίγουροι ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω και από τη μάχη αυτή θα αναδειχθούμε νικητές! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΔΕΟ