Καταγγελια ΟΔΕΟ για απαράδεκτη συμπεριφορά της Διοίκησης και διώξεις εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισες,

Με αφορμή την απαράδεκτη δήλωση του Προέδρου του ΟΑΣΘ περί «σαμποτάζ εργαζομένων» έχουμε να αναφέρουμε  τα εξής:

Ο ΟΑΣΘ έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες – λόγω των κινήσεων της σημερινής Διοίκησης-  σε τραγική κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχουν τριτοκοσμικές συνθήκες συγκοινωνίας για την πόλη μας και μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους του Οργανισμού, ιδιαίτερα για τους  συναδέλφους οδηγούς και τους εργαζόμενους των 2 συνεργείων.

Η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της  Διοίκησης προς τους εργαζόμενους με δηλώσεις αλλά και πράξεις εκδίκησης αλλά και η εν ψυχρώ κομματικοποίηση  του οργανισμού δημιουργούν κλίμα φόβου  και τρομοκρατίας Η κατάσταση οδηγείται σε τέλμα ενώ  το εργασιακό μας μέλλον καθίσταται αβέβαιο. Η τακτική της συκοφάντησης με κατασκευασμένους εχθρούς  και ο άκρατος λαϊκισμός  είναι φαινόμενα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές  και αλήστου μνήμης μεθοδεύσεις.

Εμείς, ως παράταξη, καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε κάθε δήλωση που προσβάλει την τιμή και την υπόληψη έστω και ενός εργαζόμενου. Καλούμε τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ να ανακαλέσει αυτή την ατυχή δήλωση γιατί διχάζει και δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις  και στη συνοχή μεταξύ των συναδέλφων. Ενημερώνουμε δε, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δουλεύουν με ζήλο και αυταπάρνηση εδώ και 60 έτη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και κατά κανένα τρόπο δεν δέχονται την αγοραία σπίλωση της αξιοπρέπειας τους.

Επίσης σε συνέχεια της τελευταίας ανακοίνωσης μας καταγγέλλουμε εκ νέου τα εξής:

.Την επιλογή σε κομβικές  θέσεις των Τμηματαρχών  αλλά και υπευθύνων γραφείου με κομματικά κριτήρια, με ταυτόχρονη αποδόμηση  άξιων συναδέλφων επιστημόνων με εμπειρία. Ενδεικτικά καταγγέλλεται η τοποθέτηση ατόμων του κομματικού σωλήνα με προσόντα υποδεέστερα (τύπου αποφοίτων  Σχολών Ζωικής και Φυτικής παραγωγής ).

.Τη μη απάντηση στις Ενστάσεις εργαζομένων εδώ και δυόμισι μήνες κατά παράβαση του Κανονισμού Εργαζομένων και τη μη συγκρότηση Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου για απάντηση των ενστάσεων.

.Τον εκφοβισμό των συναδέλφων που έκαναν Ένσταση με αναφορές και πειθαρχικές ποινές.

.Την καταχρηστική συμπεριφορά, τη στοχοποίηση, και την ψυχολογική βία που ασκείται μέσω της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού με επιλεκτικές μετακινήσεις αποσπασμένων συναδέλφων που δεν ανήκουν στους «ημετέρους».

.Την προσπάθεια φίμωσης αντίθετης άποψης και τις εργασιακές διώξεις. Αναφερόμαστε σε συγκεκριμένη στοχοποίηση μελών της παράταξης  μας και στη βλαπτική μετακίνηση που υπέστησαν μετά την τελευταία ανακοίνωση μας.

Δηλώνουμε  ότι μετά και από την συμπαράσταση των συναδέλφων μας που εκδηλώθηκε με δεκάδες εγγραφές στην παράταξή μας και έχοντας, πλέον, ευθύνη έναντι αυτών, αλλά και όλων των συναδέλφων, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε τέτοιες εκβιαστικές συμπεριφορές και θα αγωνιστούμε μέχρι τελικής δικαίωσης.

Καλούμε, δε, για ακόμη μια φορά το Συνδικάτο μας να δείξει τα αντανακλαστικά που πρέπει και να επιδιώξει τις  κατάλληλες κινήσεις συσπείρωσης με σκοπό την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων – και εμείς θα σταθούμε αρωγοί  και θα στηρίξουμε κάθε απόφαση που θα πάρει.

Τελειώνοντας, ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι θα κάνουμε σύντομα ανοιχτή συγκέντρωση όπου θα παραθέσουμε τις θέσεις και απόψεις μας για το εργασιακό μας μέλλον.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 Η Επιτροπή ΟΔΕΟ