Καταγγελία – Παράταξη Εργαζομένων ΟΔΕΟ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Με αφορμή σειρά γεγονότων  που έχουν σχέση με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τα οποία έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΟΑΣΘ με το νόμο 4482/17,  καταγγέλλουμε τα εξής:

. Τη στοχοποίηση από τη Διοίκηση συναδέλφων – οι οποίοι δεν ανήκουν στους ημετέρους – και το κλίμα ψυχολογικής βίας και ρεβανσισμού που επιχειρείται, είτε με μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες παρά την θέλησή τους, είτε – αντίστροφα – την προνομιακή μεταχείριση ατόμων τα οποία αποτελούν τους «εκλεκτούς».

. Τον τρόπο αξιολόγησης του προσωπικού στις περιπτώσεις προαγωγών, με κριτήρια κάθε άλλο παρά αξιοκρατικά, αλλά υποκινούμενα από πολιτικά και κομματικά κριτήρια. Πρόσφατο παράδειγμα, η επιλογή προσώπων για θέσεις  τμηματαρχών, όπου είδαμε έκπληκτοι την αποδόμηση άξιων και άρτιων επιστημονικά συναδέλφων οι οποίοι αντικαθίστανται από  άτομα με υποδεέστερα ακαδημαϊκά  και εργασιακά προσόντα. Αντίστοιχα, μεταξύ υποψηφίων για κενές θέσεις η επιλογή  γίνεται με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή πρόκριση των «εκλεκτών», ανεξαρτήτως προσόντων.

. Ακούγοντας φήμες για συνεχιζόμενες νέες διώξεις, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή κομματικοποίησης του Οργανισμού, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από το 1957, έτος ίδρυσής του ΟΑΣΘ.

. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση, ψυχραιμία, νηφαλιότητα, χωρίς φόβο.

. Επίσης καλούμε το Δ.Σ του Συνδικάτου να δείξει τα αντανακλαστικά που αντιστοιχούν σε τέτοια πρωτοφανή γεγονότα.

. Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε ενεργά και δυναμικά σε κάθε ενέργεια που θα αποφασίσει το Συνδικάτο ώστε να προστατέψει τους εργαζόμενους από ενέργειες που τους θίγουν και τους βλάπτουν εργασιακά και οι οποίες παραβιάζουν βασικές αρχές της εργατικής νομοθεσίας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΒΡΑΑΜ ΚΙΟΚΠΑΣΟΓΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ